Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Carbon 40 RC bliver hurtig, den vejer i hvert fald ikke meget og har en lang kulfibermast på.

Toplækker Carbon 40 RC søsat i Mosede havn

I april får Jann Klausens nye Carbon 40 RC en næsten 20 meter lang egenproduceret kulfibermast på. Båden har en ultra flot finish og er en af de letteste fuldt apteret 40 fods både på markedet.

Af Troels Lykke |

Jann Klausen har selv designet sin Carbon 40 RC, som har været tre år undervejs. I sidste uge blev den søsat og den flyder fint, før en kulfibermast skal på om få dage

Båden bliver meget stiv, da den er bygget i kulfiber. Den får en 2,1 meter dyb bulbkøl på og den skal nok flytte sig, da den kun vejer 5,8 ton sejlklar, forventes det.

Båden får Quantum-sejl på og gennakeren på 125 kvadratmeter, sættes på et 1,5 meter langt flytbart bovpryd.

- Vi sætter det ovenpå dækket, så fylder det ikke i forkahytten og det får et bedre træk, siger 51-årige Jann Klausen.

Lidt over tre mio. kroner sejlklar

I denne måned får bådmedierne lov til at teste Carbon 40 RC, inklusiv minbaad.dk. Senere kan båden kunne ses på flydende bådudstillinger i Danmark. Meningen er at den skal sættes i produktion.

- Prisen er lidt som dyrere danske 40 fods både og prisen er på lidt over tre mio. kroner sejlklar, men vores båd er lettere end de fleste. Det er nok noget af den letteste fuldt apteret båd du kan få i dag, jeg kender ikke andre, selvom jeg har ledt efter det, siger Jann Klausen i dag.

Er du ellers tilfreds med din nye båd?

- Jeg er fuldstændig tilfreds med den i forhold til mine krav om finish. Sætter stor pris på at den har et kæmpe cockpit, men stadig er der god plads nede i kahytten, siger Jann Klausen.

Lækker finish, ser det ud til.

Flot Carbon 40 RC flyder endelig efter tre års arbejde.

content-loader
content-loader
content-loader