Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Carbon 40 RC ses her i Lille Skensved.
Kapsejlads
Stævnen er smal og stejl.
Kapsejlads

Ny dansk Carbon 40 RC flyder snart

Jann Klausen præsenterer nu på minbaad.dk, en heftig kulfiber-kapsejler på kun 5,5 ton. Kulfibermasten producerer sejleren også selv og Quantum-sejl er allerede klar. Se fotos.

Af Troels Lykke |

Greve-sejleren har nu bygget og designet en tjekket båd, Carbon 40 RC, der ser ud til at være moderne og med hurtige linjer og med et let skrog.

I fredags mødte vi ham på bådmessen i Fredericia og nu står han frem med sin båd, han ellers har holdt skjult for offentligheden de sidste tre år, hvor projektet har været undervejs.

To ton lettere end en X-40

Nøgletallene er gode for Carbon 40 RC. Dyb T-køl på 2,10 meter, 50 kvadratmeter storsejl, 37 kvadratmeter fok og totalvægten er helt nede på 5,5 ton og det er endda med teakdæk på. Til sammenligning vejer en X-40 hele 7,45 ton.

Båden, der er i let og stift kulfiber og med epoxy-infusion, er i fræk Madagascar Orange med sølv i. Den bygges i Lille Skensved, tæt på Køge Bugt.

- Lige nu er båden ved at få monteret interiør og siden skal vi bygge masten, der også bliver i kulfiber, det samme bliver bovsprydet, siger Jann Klausen.

Quantum-sejlene er færdige

Båden kommer til at sejle når sæsonen går i gang. Og den bliver med Quantum-sejl på.

- De er allerede færdige og Quantum-sejlene bliver også med kulfiber i, siger Jann Klausen til minbaad.dk.

Mere info om båden og priser oplyser Jann Klausen på tlf. 40 10 95 25

Lækker teakaptering giver et kæmpe løft på Carbon 40 RC.


content-loader
content-loader
content-loader