Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Vinder i vandet i Jysk Rejse Bureau Cup. Fotos: Jens Thaysen
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Skrappe Opti-sejlere dystede i Egå - Frederik vandt

Flere NM og EM-Opti-sejlere og var spændte på at sejle efter mesterskaberne. Frederik Fomsgaard Bruun var bedst i A-felt i rangliste-stævnet. Se prof-fotos fra Jens Thaysen.

Af Troels Lykke |

Egå Sejlklub var vært for Optimist klassens første vinter-rangliste den 29. og 30. august. Flere af optimistsejlerne havde i sommerens løb deltaget i NM og EM og var således spændte på at komme i gang igen i de danske farvande.

Det fortæller Jesper Heegaard fra Egå Sejlklub til minbaad.dk.

VM-sejlerne kunne dog desværre ikke deltage da de netop nu sejler VM i Polen. Ud over A feltet blev der også sejlet B og C felter så havne området summede af knap 100 friske optimist sejlere og forældre.

Jolleområdet var hyggeligt omdannet til weekends stævne med telt og borde, salg af sejlertøj, musik, bord fodbold og Torm aktivitetstrailer.

Lørdag var der fantastisk sejlervejr ud for Egå i Aarhus Bugten og da vejrudsigten var mere tvivlsom mht. vind styrken søndag blev der for A feltet afholdt 5 sejladser.

Vindstyrken lørdag var 5-10 m/s med vindretning fra syd som betød at der i Aarhus Bugten ud over god fri vind også havde gode bølger at sejle på.

Fodbold og badning søndag

Søndag startede med helt svag vind fra skiftende retninger hvorfor banelederne udsatte sejladserne fra land.

Ventetiden blev brugt på hygge med sejler kammeraterne over et slag bord fodbold, en tur i kajakker eller stand up paddel eller andre hyggelige aktiviteter. Efter frokost tog banelederne på vandet for at inspicere Aarhus Bugten, men den vind som de fleste sejlere håbede på viste sig aldrig.

Derpå blev flere sejladser droppet og den traditionelle præmie overrækkelse fandt sted inden sejlerne drog afsted hver til sit.   

Resultat Egå

A-opti - 59 både
1 Frederik Fomsgaard Bruun Fredericia Sejlklub / Aalborg
Sejlklub 1435 2.0 2.0 4.0 (7.0) 1.0 16.0 9.0
2. Nikolaj Borch Roskilde Sejlklub 1132 (7.0) 1.0 5.0 1.0 4.0 18.0 11.0
3. Malthe Ebdrup KDY / Rungsted 1373 U12 4.0 (19.0) 6.0 4.0 2.0 35.0 16.0

Se flere resultater for A, B og C-klassen.

Se flere prof-fotos af Jens Thaysen

content-loader
content-loader
content-loader