Gå til hoved-indhold
En flok glade sejlere kunne modtage 17.000 kr. til ny Opti. Foto: Faaborg SejlklubKapsejlads
En flok glade sejlere kunne modtage 17.000 kr. til ny Opti. Foto: Faaborg Sejlklub

Faaborg Sejlklub modtager 17.000 kr. til ny Optimistjolle

Landsholdssejler Josefine Nøjgaard blev bedste optimistsejler i Faaborg til klubmesterskab. Sejlklubben modtog samtidig donation fra Sydbank til ny Optimistjolle.

Af Sara Sulkjær |

Optimistsejlerne i Faaborg Sejlkub var i weekenden samlet til et af årets højdepunkter, klubmesterskabet, som i år blev sejlet på tre baner på Faaborg Fjord. 

Her sejlede de bedste optimistsejlere i den såkaldte A- og B-klasse på den største bane midt på Faaborg Fjord sammen med de større Zoom8-joller. 

- De mindre erfarne C+ sejlere sejlede på egen bane ved Faaborg havn og de allermindste nybegyndere på en lille bane inde ved Faaborg Marina, fortæller Faaborg Sejlklub i en pressemeddelelse. 

Landsholdssejler snupper guldet 

På den store bane ude på Faaborg Fjord blev Josefine Nøjgaard weekendens helt store vinder. Hun sikrede sig således både klubmesterskabet og titlen som Fynsmester, som blev afgjort ved samme stævne.

Josefine Nøjgaard er kun 13 år gammel og blandt den danske elite i optimistjollen. 

Således var hun tidligere i år med det danske landshold i England, hvor hun sejlede Europamesterskab i jollen.

Pige vinder B-klassen

På den store bane i B-klassen var det ligeledes en pige, der kunne sikre sig mesterskabstitlerne. Kirstine Sommerlund kunne stille øverst på podiet efter et stævne, der var præget af skiftende vejrforhold.

- For Zoom8-klassen var det Nicklas Boserup, som tog guldmedaljen, fortæller Faaborg Sejlklub. 

Blandt C+ sejlerene trak Jonathan Frost det længste strå og kunne dermed tage guldet med hjem fra stævnet. Hos de helt nye sejlere kom Noah Bløcher bedst rundt om banens bøjer.

Stort Opti-sponsorat 

Præmieoverrækkelsen på land blev ikke kun en hyldest til de nykårede unge mestre. Også en af Faaborg Sejlklubs store sponsorer, Sydbank, overraskede de mange unge.

Sydbank kunne nemlig donere en check på 17.000 kroner til indkøb af en ny optimistjolle til ungdomsafdelingen. 

Filialchef fra Sydbank, Martin Birkholm, kunne overrække checken til Faaborg Sejlklubs glade formand Jakob Frost. 

- Vanen tro i sejlsport blev de nykårede mestre af deres konkurrenter smidt en tur i havnen efter præmieoverrækkelsen, lyder afslutningen fra Faaborg.

Vinder Josefine Nøjgaard efter den obligatoriske vindertur i baljen

content-loader
content-loader
content-loader