Gå til hoved-indhold
Platoon ses her i Cascais med Kirketerp om bord. Fotos: Nico MartinezKapsejlads
Platoon ses her i Cascais med Kirketerp om bord. Fotos: Nico Martinez

Martin Kirketerp forlænger med TP52eren Platoon

Det tyske hold sluttede på en samlet 4. plads i 52 Super Series, efter 5. plads i Cascais, Portugal. Den danske bådkaptajn og grinder fortsætter på Platoon. Nu gælder det dog V0 70 i St. Tropez.

Af Troels Lykke |

Martin Kirketerp skåner ikke sig selv i kritikken om bord på TP 52eren, der fornylig sejlede årets sidste stævne i Cascais, hvor de kunne slutte fra 3 til 7 i stævnet, før sidste sejlads.

- Men vi sejlede eklatant dårligt på sidstedagen i Cascais og tager en femteplads i stævnet og en samlet fjerdeplads for hele året, havde vi blevet nummer tre var vi endt på podiet samlet, men havde man spurgt os i starten af sæsonen om en fjerdeplads over alt var god nok, havde vi sagt ja, forklarer Martin Kirketerp til minbaad.dk.

Holdet toppede på Mallorca, hvor de tog VM-sølv.

- Vi er den i TP52-feltet, der har haft den mest stejle formkurve og indlæringskurve, men vores bundniveau er stadig for lavt, men vi har fart nok til at kunne vinde stævnerne, siger Martin Kirketerp fra Aarhus.

Se samlede resultater. Italienske Azzurra vandt foran amerikanske Quamtum.

Køl og ror tages af

Han er ansat på Platoon-holdet, der tager al hans tid. Og nu skal holdet tage køl og ror af og sætte båden i en hal på Mallorca.

- Måske har designeren Judel/Vrolijk nye ideer til bådens design. Måske skal der også ændres på kølens facon, hvad ved jeg, siger Kirketerp, der fortsætter på holdet.

- Jeg skal sejle med holdet næste år på samme position og være på shoreteamet, siger Kirketerp, der dog også sejler i St. Tropez nu på en VO 70er, den gamle Puma-båd, der nu har en fransk skipper.

Ejeren Harm Müller Spreer, der styrer Platoon, er en rigmand og dygtig sejler fra Hamborg.

content-loader
content-loader
content-loader