Gå til hoved-indhold
Philipp Skafte-Holm prøvede at holde styr de mange gode ideer, der væltede ind fra de 70 fremmødte klubber og klasser. Foto: Katrine BertelsenKapsejlads
Philipp Skafte-Holm prøvede at holde styr de mange gode ideer, der væltede ind fra de 70 fremmødte klubber og klasser. Foto: Katrine Bertelsen

Klubber og klasser dater hinanden før Øresundsugen

Øresundsugen til august begynder snart at ligne et flyvefærdigt projekt. Mødet mellem klubber og klasser i Øresundsområdet var en succes, med over 70 fremmødte klubber og klasser.

Af katrine bertelsen |

Øresundsugen begynder nu at tage form. Stævnet blev første gang sejlet i 1898. og var en af de helt store begivenheder i det østlige Danmark, der tiltrak både kølbåde og jolleklasser fra både Danmark, Norge og Sverige.

Stævnet gik i sig selv i 1972, men nu arbejder Philipp Skafte-Holm og Lars Kindt Hendriksen og Lars Stenfeldt Hansen på at genoplive sejladsen.

Den 27. januar havde initiativtagerne indkaldt til stormøde på Schæffergården i Jægersborg, hvor ca. 70 interesserede klubber og klasser fra Øresundsområdet var mødt op.

Alle er velkomne

– Alle er velkomne under Øresundsugen – alle klubber og klasser kan arrangere noget – et stævne, en distancesejlads, et mesterskab, en ungdomslejr, et race for klassiske speedbåde eller et dampskibstræf. Intet er for stort eller for småt., indledte Philipp Skafte-Holm mødet, hvor stemningen var helt i top og både sejlklubber, træskibssammenslutningen, Hobiesejlerne, Folkebåde, Balladsejlere og mange mange andre klasser var mødt op.

Dating mellem klubber

Efter det indledende møde, hvor de tre arrangører præsenterede ideen, gik klubber og klasser over til en slags dating, hvor klasserne kunne date klubberne, arrangere kapsejladser, og få gode ideer.

Entusiasmen var stor og der kom mange kreative ideer på bordet. Svenskerne er ikke helt med endnu, men Råå sejlklub var tilstede, og lovede at sprede rygtet langs svenskekysten.

– Ellers kommer de med til næste år, forsikrede Philipp Skafte-Holm.

En uge i august

Øresundsugen er planlagt i uge i 33, fra d. 8.-16 august. I slutningen af ugen. lørdag, er der planlagt en kæmpefest i Københavns Havn og det arrangerende team er i forhandling med Skuespilhuset og omkringliggende arealer, som ramme for festen.

Lars Hendriksen fortæller, at der også forhandles med Københavns Havn og kommune om at så mange både som muligt kan lægge til i havnen lørdag eftermiddag og få lov at ligge til søndag (gratis).

– Vi vil prøve at engagere sponsorer som kan kaste glans over arrangementet og vi vil lave en flagpakke med standere og flag til de klubber og sejlere som er med. Vi håber at den bliver sponseret, men ellers forhandler vi en lav pris igennem, siger han.

Øresundsugens hjemmeside er ikke oppe at stå endnu, men den kommer til at hedde oresundsugen.dk. Indtil da kan du læse mere på deres facebookgruppe: www.facebook.com/oresundsugen

content-loader
content-loader
content-loader