Gå til hoved-indhold
Hvis ikke Øresundsugen kan startes med salutering fra Kronborg, så har vi en kanon selv, som vil blive affyret behørigt, lover Philipp Skafte-Holm.  Foto: ØresundsugenKapsejlads
Hvis ikke Øresundsugen kan startes med salutering fra Kronborg, så har vi en kanon selv, som vil blive affyret behørigt, lover Philipp Skafte-Holm. Foto: Øresundsugen

Øresundsuge i august

Planerne for Øresundsugen er ved at tage form. Nu er der kommet dato på, og flere klubber på danskesiden er allerede med.

Af katrine bertelsen |

Øresundsugen er planlagt til at sejles i uge 33, fra d. 8. til 15. august afsluttet med et brag af en Øresundsuge-fest i København d. 15. august. Alt hvad der er af aktiviteter i den uge i Øresund kan komme ind under Øresundsugen, hvis klubberne er med på den.

Stormøde først i det nye år

De tre arrangører Lars Stenfeldt, Lars Hendriksen og Philipp Skafte-Holm vil  mødes henover julen, og finde dato for et stormøde på Shæffergaarden først i det nye år.

– Vi skal have nogle ministertaburetter besat så vi har mulighed for ministerrokader, når det brænder på, lyder det fra triumviratet.

Der skal skrives et manifest og reglerne for at deltage skal fastlægges.

 – Uden at sige for meget kan jeg godt afsløre, at det ikke må gå hen og blive for muntert – så vi søger deltagere uden for meget humor og hang til løssluppenhed og hvad deraf følger, siger Philipp Skafte-Holm.

Flere frivillige har meldt sig og flere klubber – først kom Svanemøllen med et spækhuggerstævne og på Amager er der også kontakt.

Salut fra Kronborg, måske

Fra området omkring Kronborg slot er der også interesse – og triumviratet så gerne at de kan starte Øresundsugen med et par salutskud som dengang Øresundstolden gjorde danskerne rige og stolte.

– Så er de selvskrevne i Øresundsugens Salutbatallion for fuldbefarne kadetter med kanondiplom. Hvis ellers der er nordlig vind så kan kanonerne høres ned igennem hele sundet og opildne til kappestrid på vandet og nysgerrighed på land, siger Philipp Skafte-Holm.

– EM for Drage slutter den 8. august og vi vil tilbyde Sailing Båstad at blive vores første oversøiske venskabsklub. Når svenskerne hører at der er fest i København så plejer de at komme, med mindre det er lige midt i elgjagten eller midsommeraften – og det er det ikke, konstaterer Philipp Skafte-Holm.

Læs mere på Øresundsugens facebookside her: ww.facebook.com/oresundsugen

www.øresundsugen.dk går i luften først i det nye år.

content-loader
content-loader
content-loader