Gå til hoved-indhold
Tur
Der er 100 pladser i havnen. Af butikker kan nævnes tøjbutik Dressnice samt købmanden, som ligger midt i byen.

Sejl til Endelave, få ø-miljø og spis med udsigt

På øen bor der 172 personer. Endelave ligger ud for Horsens Fjord i Kattegat, og der er flere butikker.

Af Troels Lykke |

Nu kan du sidde i vandkanten og spise med udsigt til vandet. Stedet på havnen har fået nye ejere som har åbnet et nyt spisested som hedder "spisestedet Oasen" og hver fredag og lørdag resten af juni måned kører vi med en 3 retters menu. Fra 1 juli køres med vores menukort.

Det fortæller butiksejer John Karstens fra Endelave.

Derudover har de nye ejere åbnet tøjbutikken Dressnice som også findes online, endvidere har vi bake Off bageri hvor der kan bestilles rundstykker, brød og kager, endvidere kan du senere på året også købe soft ice. Hos os kan du også spille minigolf og leje en cykel.

150 kr. for en overnatning

Overnatning for en 10 meters sejlbåd koster 150,- det er incl. Gratis strøm og bad. og der er 100 pladser i havnen. Af butikker kan nævnes min tøjbutik Dressnice, købmanden som ligger midt i byen.

Endelave flet, som fletter Poul kjærholm stole, lægeurtehaven, røghus hvor du kan spise frokost og gårdbutik hvor der sælges brugskunst derudover er der en kro som serverer frokost og aftenretter.

Der er også en butik som sælger brugskunst. På øen bor der ca. 172 personer. Endelave ligger ud for Horsens Fjord i Kattegat, og afstanden til Jylland er cirka 10 km., til Samsø cirka 13 km. og til Æbelø cirka 12 km. Øens areal er 13,08 kvadratkilometer og kystlinien er 20 km lang.

Tre spidser

Endelaves vestligste del og den centrale del med øens højeste punkt Snekkebjerg (7,8 m.), er dannet under sidste istid. Udenpå disse istidsdannelser har havet siden aflejret nyt land ved at aflejre materialer, og øens tre spidser Øvre, Kloben og Lynger Hage er sådan nogle aflejringer.

Især er det meget tydeligt, at nordøen (Øvre) består af en række krumodder, hvor strandvold efter strandvold er lagt udenpå hinanden, så øen på dette sted gradvist er vokset – og stadig vokser.

Til gengæld æder havet af Endelave på sydvestkysten, det er på den måde, den 5 meter høje klint er dannet. Kystlinien ved klinten ændres også hele tiden, for det sker jævnligt, at store stykker af klinten skrider i havet.

content-loader
content-loader
content-loader