Gå til hoved-indhold
Tur
Ideen med BOB-flaget er at lette sejlende børnefamiliers muligheder for at komme i kontakt med hinanden, fortæller Dansk Sejlunion.

Signalflag BOB: Vi har legekammerater om bord!

Smart initiativ. Dansk Sejlunion lancerer nu et nyt signalflag, der skal lette børnefamiliernes muligheder for at komme i kontakt med hinanden. Flaget koster 75 kr.

Af Troels Lykke |

Alle sejlere kender forkortelsen MOB (Mand Over Bord). Langt færre kender derimod forkortelsen BOB, som i det maritime sprog normalt står for ”Bunker On Board” (Brændstof Om Bord). Nu får BOB imidlertid en helt ny betydning – nemlig ”Børn Om Bord”.

Her forud for sommersæsonen lancerer Dansk Sejlunion et signalflag til til den nye variant af BOB.

”Ideen med BOB-flaget er at lette sejlende børnefamiliers muligheder for at komme i kontakt med hinanden – ved at signalere til andre, at vi har potentielle legekammerater om bord,” forklarer klubkonsulent Henrik Tang Kristensen, Dansk Sejlunion til sejlsport.dk.

Letter livet i havnen
 Ikke mindst livet i havnene under sommertogtet kan måske forløbe lidt nemmere – til glæde for både børn og voksne – hvis børnene hurtigt finder sammen, når de spotter et BOB-flag. Også på søen kan BOB-flaget bruges til at kippe ved passage – og hvem ved, måske udveksle lave en hurtig legeaftale til en senere havn.

”Selv om det er et signalflag i den lettere genre, så er udfordringen med at aktivere børn, når man er på sejlerferie, alvorlig nok. Dét, ved jeg, at mange børnefamilier kan skrive under på,” siger Henrik Tang Kristensen.

Børnefamilier og bedsteforældre kan købe BOB-flaget via Dansk Sejlunions webbutik, sejlershoppen.dk, for 75 kr., inkl. forsendelse.

”BOB-flaget er et eksperiment, vi har ingen idé om interessen, så i første omgang har vi blot fået produceret 100 flag,” siger Henrik Tang Kristensen.

Husk også, at sejlende børnefamilier kan søge ligesindede via Facebook-gruppen ”Flotillesejlads i Danmark”.

Nyt smart signalflag. Det vil minbaad.dk købe.

content-loader
content-loader
content-loader