Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Fjorten 12mR til Dyvig - rekordfelt fra før 2. Verdenskrig

29. og 30. juni, får Dyvig Bro fint besøg. Vi, Dyvig bro er blevet spurgt om vi vil vel være værter ved optakten til europamesterskaberne for de klassiske Americas Cup både, fortæller Bent Larsen.

Af Troels Lykke |

Ikke mindre end 14 af 12mR bådene som klassen heder, har meldt deres ankomst.  Det er deltager rekord I nyere tid. Og man skal helt tilbage før 2. verdenskrig at det er lykkes at samle så mange et sted.

•    Bådene er 22 meter lange og har en masthøjde på hele 27 meter.  (Broen over alssund er 32 meter). Bommen som kaldes for “5 fifth avenue” er 11 meter lang.  Det er et imponereden syn der møder en når de kommer sejlende.

•   Bådene har en besætning på 15-16 mand. Bådene er ejet af dvs. Rigmænd eller forskellige organisationer. Prisen på en sådan 12mR er ca. 15.000.000 kr. Og den koster ca. 1 lille million i årlig drift omkostninger.

•    Besætningen tæller flere kendte danske og udenlandske top sejler. Bla. sejler Jesper Bank med og flere af hans tidliger OL sejlkammerater. Stig Westergaard som endnu er den eneste dansker, der har været skipper på Volvo Ocean racet.  Chris Winter som er en kendt newzealandsk sejler og tidliger træner for det finske OL-team. Og mange flere!!

•   Selve bådene er bygget omkring 1930-40erne og har en spændende livs historie. Der har været mange kendte ejer igennem tiden og flere af bådene har været sunket og næsten glemte. Hvorefter de er blevet opkøbt og restaureret med respekt for det originale. 

•   Skibene kan allerede ses fra weekenden op til uge 27, hvor selve racet foregår den 30. juni ude i Alsund. Hvis man gerne vil se racet fra landsiden er der gode muligheder ved Lønsmaj feriekolonie på Nordals.

Vanity-gaster fra Tuborg Havn er klar til EM.

content-loader
content-loader
content-loader