Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Her foto fra Helsingør under Watski 2010. Foto: Troels Lykke
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Sjælland Rundt i 1985 - før caffe latte-sejlernes tid

Se britisk supervideo fra Sjælland Rundt i 1985, hvor nordjyden Niels Mathiesen sejler fra en 12-meter på mållinjen. Flere hundrede tilskuere klapper vinderne i mål.

Af Troels Lykke |

Helsingør Sejlklub kæmper som gale for at man når op på 50 både. Og det er svært, folk vil fx hellere sejle i en halvbrandert fra Hellerup til Malmø I ØRC-sejladsen og danse på bordene i Sverige.

De seje sejlere er nemlig på retur. Der hvor man sejler over 45 timer. I videoen ser man hvordan der kæmpes helt fremme i en tid i 80erne, hvor Sjælland Rundt var stort, med over 2.000 både på startlinjen.

Bouwe Bekking og Jens Dolmer fra Volvo Ocean Race, der i en VO 65, sejler med i Sjælland Rundt i år fra Helsingør, kæmper for, at mange af de magelige caffe-latte-sejlerne igen kommer ud og sejler Sjælland Rundt, dem der skal være hjemme ved konen og børnene samme aften.

Heldigvis ser man også en modtrend med BådNyts Silverrudder, hvor 185 sejlere er tilmeldte i singlehand sejlads om Fyn i september, men færre sejler fx Palby Fyn Cup og Classic Fyn Rundt, viste tallene i år.

Vi krydser fingre for at flere møder op den 26. juni i Sjælland Rundt og viser omverdenen, at vi kan sejle andet end korte ture med en øldåse i hånden.

content-loader
content-loader
content-loader