Gå til hoved-indhold
Fra venstre ses Thierry Douillard, Brad Farrand, Mads Emil Stephensen, Jes Gram Hansen og Rasmus Køstner. PR-foto: Lloyd ImagesKapsejlads
Fra venstre ses Thierry Douillard, Jes Gram Hansen, Brad Farrand, Mads Emil Stephensen og Rasmus Køstner. PR-foto: Tristan Stedman

Gram-Hansen vinder i Qingdao efter fire års tilløb

I fire år har Aarhus-sejlerne Jes Gram-Hansen og Rasmus Køstner og deres tre gaster fra Team SAP forsøgt at vinde et stævne i den professionelle Extreme Sailing Series.

Af Troels Lykke |

Nu lykkedes det i OL-havnen Qingdao, hvor ni hold kæmpede i Extreme 40 katamaraner. Holdet tog fem førstepladser og syv andenpladser i 22 sejladser. Sejren i Qingdao betyder at det danske hold rykker op på en samlet førsteplads i serien, der tæller otte stævner i hele verden.

Den 43-årige rorsmand og medejer af holdet, Jes Gram-Hansen, er virkelig lykkelig efter sejren.

- Vi har virkelig arbejdet hårdt for at være hvor vi er nu, siger han. En af ændringerne holdet har foretaget i år er at de har fået den firedobbelte OL-deltager, Michael Hestbæk, som træner og siden har holdet ligget helt fremme i de tre stævner de har deltaget i.

En ting de særligt har været gode til er deres starter, kunne man se på www.extremesailingseries.com hvor der har været livedækning.

Næste stævne bliver til juni i Cardiff i Wales. Som noget nyt i stævnet deltog den 36-årige OL-guldvinder og nuværende 49er-sejler Jonas Warrer.

Warrer er vild med serien og bådtypen

Han var gæsterskipper på et kinesisk hold, Team Extreme Qingdao og tog en næstsidsteplads, men nået også at vinde et stævne.

Trods placering nede i feltet tog Jonas Warrer med højt humør, da vi talte med ham søndag, lige før præmieoverrækkelsen.

- Jeg har jo gode minder herfra da vi tog OL-guld i 2008. Det har været et fedt stævne at være med i de fire dage, det er en super båd og en super serie og jeg er glad for at Ole Egeblad har skaffet mig en plads på et hold herude. Jeg håber at Ole får serien til København og at vi får et hold mere fra Danmark. Jeg så gerne at jeg kunne lave det karriereskifte når jeg er færdig med 49eren, siger Jonas Warrer, der ikke har flere stævner at skulle sejle i Extreme Sailing Series pt.

- Jeg lever at sejlsport i dag (som landsholdssejler, red.), men jeg vil da gerne leve lidt bedre af det, siger han.

Jonas Warrer vil gerne sejle Extreme 40 igen. Foto: Ole Egeblad

content-loader
content-loader
content-loader