Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jonas Warrers team ligger efter dagens sejladser nummer syv i Kina. Foto: Ole Reersted Egeblad

Godkendt debut til Jonas Warrer i Extreme Sailing Series

Efter førstedagens aflysning på grund af tåge og manglende vind blev der gennemført ni sejladser i let springende vind, hvor Jonas Warrer fik sin debut. Ole Reersted Egeblad fortæller fra Kina.

 

Af Sara Sulkjær |

Efter de ni sejladser ligger Jonas Warrer med sit Team Qingdao Extreme på en syvendeplads ud af de ni teams. SAP Team fører an med en flot serie sejladser.

Indtrykket fra de første sejladser var klart, at det sammensatte team havde godt styr på båden og manøvrerne. Derudover så det også ud som om, at man have god fart i båden.

- Vi er godt med og sejler godt rundt på banen. Manøvrerne er gode, så det drejer sig ”bare” om at komme bedre afsted i starterne, så er vi godt med, fortæller Jonas Warrer. 

Afgørende starter
Nogen der havde styr på starterne var SAP Teamet. Med en imponerende serie med bl.a. to førstepladser og fem andenpladser ligger teamet klart nummer ét. 

Opskriften var simpel; godt afsted fra start og så holde dampen oppe. For Jonas Warrer var det lidt af en omvæltning med halvvindsstarter - og så i en 40-fods katamaran.

- I dag har vi udelukkende haft halvvindsstarter. Det er selvfølgelig meget forskelligt fra 49’eren, hvor vi krydsstarter – her skal man falde meget af for at kunne accelerere. Det kræver meget plads, det skal jeg vænne mig til, siger debutanten. 

- Hvornår der skal trykkes på speederen, og hvilken vinkel man skal ligge i, før man giver gas – også hvor langt fremme man skal ligge i forhold til de andre både, fortsætter han. 

SAP trækker på erfaring 
- Det kører for dem… Det er et spørgsmål om timing og erfaring. Vi er flere gange startet lige ved siden af dem, men de har lige haft den smule bedre timing og flow. De er kommet hurtigere afsted, og det er jo fordelen ved at have sejlet meget i klassen, fortæller Jonas Warrer om SAP Teamet. 

- Vi har helt sikkert ikke været langt nok fremme i starterne, det er rimeligt simpelt. I stedet for at komme afsted med 13 sekunder til start, skal vi afsted 3 sekunder tidligere, lyder lørdagens plan fra Jonas Warrer. 

Sejladserne lørdag er planlagt til kl. 14.00 lokal tid – kl. 08.00 dansk tid. De kan følges på www.extremesailingseries.com.

content-loader
content-loader
content-loader