Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Christopher Rast og hans besætning har gennem hele VM-ugen været aldeles suveræne. Foto: Mick Anderson/Sailingpix

Rast vinder Melges 24 VM før stævnet slutter søndag

Schweizeren har sejlet så godt, at han og besætningen kan blive på land søndag. Stadig kamp om sølv og bronze. Hestbæk rykker ned på 8. plads. Kim Christensen op på 13. plads. Se relive.

Af Mick Anderson, Middelfart |

Det sker ikke ofte i sejlsport, at den bedste er så meget bedre end de andre, at han og besætningen har vundet allerede inden sidste sejladsdag.

Det er ikke desto mindre tilfældet med schweiziske Christopher Rast, som gennem hele VM-ugen har været aldeles suveræn.

Hans pointforspring inden søndagens sejladser er så stort, at han vælger at blive på land for at undgå diskvalifikationer, der kan forpurre medaljechancen.

Se relive fra lørdagens sejladser og live søndag

Det sker efter han lørdag igen viste sig som en suveræn verdensmester med placeringer som henholdsvis syv, to og et slog sin samlede sejr fast med syvtommersøm.

- Christopher er en fremragende skipper, som formår at få det maksimale ud af alle situationer i en kapsejlads, og vi har en glimrende stemning ombord med ro og ingen panik, fortæller fordækker Pavel Tolonen, der er stand-in for Christopher Rasts kone, der er gravid i 23. uge.

- I dag havde vi et solidt forspring til vores konkurrenter, så det var ikke op til os at tage store chancer. Vi trak derfor ned til steder på startlinien, hvor vi kunne starte i fri luft og koncentrere os om at sejle ud på højresiden af banen i de to første sejladser, hvor der var medstrøm, forklarer en glad verdensmester med en øl i hånden.

- Vi kunne tillade os at vente på at konkurrenterne begyndte at lave fejl, så vi var helt godt tilfreds med at runde første krydsmærke på syvendepladsen lige efter vores værste konkurrent, Andrea Racchelli, siger Rast, som i anden sejlads kunne begynde at mærke guldmedaljen trykke om halsen, da Andrea Racchelli (ITA) på andenpladsen og Bora Gulari (USA) på tredjepladsen startede forfærdeligt og kom i mål som hhv. 70 og 49, mens Rast lavede en andenplads.

 I dagens tredje sejlads satte Rast tre fede streger under verdensmester og vandt sejladsen, mens Racchelli lavede en fjerdeplads og Gulari en 14. plads.

Den samlede score efter 12 sejladser er sådan, at selvom Rast ikke stiller op til start i de to sidste sejladser, kan han stadig kalde sig verdensmester efter et utrolig flot sejlet stævne.

Peter Warrer vågnede (endelig) op
Dagens danske overraskelse stod Danmarks ældste drengerøv for. Aarhus-sejleren Peter Warrer sejler med en gruppe på fire unge mennesker, hvis alder tilsammen svarer til Peters.

Alligevel bjæffede den gamle hund allerede fra morgenstunden efter en halvsløj uge, der slet ikke har levet op til hans eller andres forventninger til sejlerne ombord på 'Salty Dog', som deres båd hedder.

Med en anden og en tredjeplads i de to første sejladser, viste de noget af det format, der gave dem en 13. plads til EM sidste år og en flot andenplads blandt amatørerne.

- I starten af stævnet havde vi store problemer i starterne, vi var simpelthen ikke gode nok til at få båden til at accelerere og komme afsted, forklarer Peter Warrer.

- Når først vi er kommet ordentligt afsted i starten, har vi ikke nogen problemer med at hænge på rent fartmæssigt. Og vi sejlede da også fra verdensmesteren på læns, og det er da fedt. Forskellen er bare, at han gør det godt hele tiden, griner Warrer, som roser arrangørerne for et perfekt afviklet VM.

- Jeg håber virkelig, der er nogle danske baneledere og arrangørerne, som har skrevet gode noter og set, hvordan tingene skal gøres. Baneleder Hank Stuart laver flot stykke arbejde med at lægge banerne perfekt og minimere ventetiden. Det er master-class, siger Peter Warrer, som har sejlet, siden ruder konge var knægt.

Set med danskerbriller var der et andet lyspunkt. Michael Hestbæk havde ikke nogen prangende dag, alligevel rykker han frem på en ottendeplads.

I aften skal Warrer, Hestbæk og de 498 andre deltagere ved VM ved en fin gallamiddag på Hindsgavl Slot, og søndag formiddag går starten til de to sidste sejladser ved VM.

Mon ikke Christopher Rast og hans fire gaster tager en ekstra omgang omkring baren?

Slutstilling efter 12 sejladser:
1. Christopher Rast, SUI, 57 point
 2. Andrea Racchelli, ITA, 110 point
 3. Bora Gulari, USA, 138 point
 4. Riccardo Simoneschi, ITA, 150 point
 5. Carveth Geoff, GBR, 170 point
 8. Michael Hestbæk, DEN, 190 point
 13. Kim Christensen, DEN, 223 point
 19. Kris Houmann, DEN, 283 point
 27. Marc Wain Petersen, DEN, 374 point
 28. Peter Warrer, DEN, 376 point
 29. Jesper Bendix, DEN, 381 point

Foto: Mick Anderson/ www.sailingpix.dk

content-loader
content-loader
content-loader