Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Dragonfly 1000 mast lagde sig roligt ned i Palby Fyn Cup, nu ligger den på 20 meter vand. Foto: Leif Skov

Dragonfly-mast knækkede ikke - røg dog over bord

Palby Fyn Cup: - Vores mast på Dragonfly 1000, lagde sig lige så stille og roligt ud til læ, da et P-led i luv bagstag enten gik op eller knækkede, fortæller Leif Skov fra København.

Af Troels Lykke |

Leif Skov, Dragonfly 1000 sejler fra Københavns Sejlklub, var irriteret over at minbaad.dk skrev at masten knækede, men det gjorde den ikke. Den lagde sig bare ned i lørdags, en halv sømil øst for Fyns Hoved, da der var kuling i Storebælt, hvor det gik galt.

Her forklarer han hvad der egentlig skete:

- Masten fejlede ikke noget - og på trods af den høje sø fik vi bjærget storsejl og bom mens vi ventede på assistance. Forsikringen dækker heldigvis. Ingen om bord kom til skade. Masten lagde sig lige så stille ud til styrbord. Vi havde da et reb i storsejl og fuld fok, siger Leif Skov til minbaad.dk.

Mast blev sænket

Men masten ligger på dybt vand nu.

- På grund af den høje sø og mastens vægt, kunne vi ikke få masten om bord til hjemtransport. Den ligger nu på 20 meter vand i Storebælt. Vi havde en Hjemmeværnskutter ved vores side efter ca. 45 min.  De vurderede også at masten ikke kunne slæbes med hjem.

Storsejlet blev dog reddet.

- Det lykkedes os at få storsejlet helt af og lagt sammen på luv trampolin. Og bommen er også med hjem. Vi sejlede til Kerteminde, da vi ikke havde lyst til at stævne søerne kun for motor, til Bogense, forklarer Leif Skov.

Forsikringen dækker.

Alle flerskrogsbåde udgik i Leif Skovs løb i Palby Fyn Cup.

Trist syn i Palby Fyn Cup.

content-loader
content-loader
content-loader