Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Palby Fyn Cup - ScanKap 99 vinder overalt trods vild kæntring - se relive-tv

Minbaad.dk kommenterer relive. ScanKap 99 Sort Sol vinder DH overalt trods spilerkæntring med flere hundrede liter vand i kahytten, BB 10 m, ScanKap 99 og Drabant 24 følger efter. 174 både gennemførte.

Af Troels Lykke |

ScanKap 99eren Sort Sol fra Aabenraa med Henrik Ilsvard som skipper og Søren Hansen som taktikker vandt Palby Fyn Cup overalt efter DH, viser resultatlisten overalt,

Taktiker om bord Søren Hansen fra Elvstrøm Sails bekræfter overfor minbaad.dk, at Sort Sol smed sig ned i Storebælt med spiler, efter de havde logget med 19 knob. Båden fik flere hundrede liter vand ned i kahytten, da båden lå underdrejet med spileren oppe.

- Den lille trimøvelse havde gasterne Frank Kirkegaard og Søren Duedahl, som altid, helt styr på! Det var dog fra 19 knob til 0 i en stejl bølgedal, fortæller Søren Hansen i dag.

Første kølbåd i mål var 46 fods Essex Girl One off fra Hornbæk med Jan Olesen.

Så gik den sidste båd nr. 29 "Liberty" en L-23 fra Skanderborg over målstregen i godt humør og afslutter således Palby Fyn Cup 2015 klokken 00.30 lørdag nat.

99 udgået både

Palby Fyn Cup skriver:

Den 26. sejlads blev én af de sejladser vi husker, hvor grej og mandskab blev godt udfordret af vind og vejr.

Trods både regn, hagl, torden, vindstille, sol og blæst har sejlerne været ved godt mod, når de er kommet i havn og meldt deres ankomst i bureauet.

Der var tilmeldt 310 både og 273 både kom til start. Undervejs udgik 99 og 174 både har dermed gennemført sejladsen.

Den hurtigste flerskrogsbåd blev nr. 303 Dragonfire - One-off28 i tiden 18:41:27 t.
Den hurtigste kølbåd blev nr. 265 - Essexgirl - Oyster One-off 46 i tiden 21:19:15 t.
Den bedst placerede båd overalt: Nr. 107 - Sort sol - Scan-kap 99 med præmietid på 1:4:38:12

Se også gruppevindere og løbsvindere ligeledes efter DH

To knækkede master

Lørdag formiddag kl. 10.45 fortæller Niels Christensen, der har telefonvagten i Bogense Sejlklub, at sejlerne bliver blæst igennem lige nu.

- Der er nu udgået 97 både mange med materiel skade. Minimum to master er knækket, en ved Fyens Hoved ved 9-tiden i dag en Drogonfly 1000 Angelina (med Leif Skov fra Sejlklubben København, red.) Der er også ødelagt en del sejl, men også et defekt ror. Og i går lige efter starten røg en mand på sygehuset efter han blev påsejlet. Lige nu ligger hovedfeltet nord for Romsø og når de runder Fyens Hoved søger de i læ ved Odense Fjord og kravler op om Æbelø, fortæller Niels Christensen til minbaad.dk.

Det blæser virkelig meget i dag lørdag.  Og vi er nu i Kerteminde og har flyttet redaktionen ned i en lun Drabant 24.

Sejlerne strømmer ind i havnen. Bl.a. en lille Brøker 26 fra Vejle med skipper Lars Neumann.

- Selv kun med fokken oppe dykkede vi og vandet stod op til kahytten og vi har fået vand ind. Men vi har ikke ødelagt noget. Vi ville ikke krydse fra Fyens Hoved til Bogense, for der kunne vi ødelægge noget ude i de store bølger. Det gik fint gennem Svendborg Sund, vi havde medstrøm og sejlede 11 knob. Nu er vi våde og kolde. Jeg havde købt et sejlersæt til 5.000 kroner og det er gennemblødt, siger en træt Lars Neumann, der nu ligger på bro 4 i Kerteminde.

Se nu minbaad.dks galleri her - Se også  Bogense Sejlklubs galleri fra starten

Før start sagde Jan Hansen:

- Det er den rigtige vej rundt, som Bogense Sejlklub sender os. Det bliver kryds til Lillebælt, derefter kommer der slæk på sejlene og måske spiser i det Sydfynske. Derefter bliver det igen kryds fra Fyens Hoved i kuling, men det er jo kun 16 sømil, siger sejlmager Jan Hansen, der sejler på en moderne, lynhurtig, fransk M 34.

Følg GPS-tracking her

www.palbyfyncup.dk

Sort Sol fra Aabenraa har før vundet DM i ScanKap 99. Klassen stillede med største løb med ens både. Minbaad.dk møder dem her i Lillebælt, dybt koncentreret, mens de drikker postevand.

Lars Neumann på sin Brøker 26 fra Vejle lørdag morgen i Kerteminde. Der stod vand op til kahytten, fortæller han om at sejle i den 1,6 tons båd, der ellers bjærgede sig godt. Foto:Troels Lykke

Allan Røhr og mandskab med bl.a. bådjournalist Henrik Hansen udgik i Dufour 40 og gik ind til hjemhavn i Kerteminde. - Vi havde skader på begge sejl, men noget jeg selv kan fikse. Vores blokke i dækket til tyskerskødning blev også revet op. Vi oplevede vindpust på 22 m/sek. Vi er gået i havn for at undgå flere skader, fortæller Allan Røhr. Og det var virkelig koldt i nat fortæller besætningen, der ikke havde noget imod at udgå. Der er kuling lige nu og der bliver ved med at komme både ind lørdag i Kerteminde kan vi se. Bl.a. en Aphrodite 101.

75-årige Drabant-designer Gert Gerlach sejler her i sin Drabant 24, DEN-1, fra 1972. Her er den i Lillbælt og han vandt sit løb og tog 4. plads overalt efter DH. Fotos: Troels Lykke

Jens Quorning i Dragonfire kom først i mål i tiden 18 timer og 41 minutter, ingen rekord. Carbon 2 og Dragonfly 25 Sport er udgået med skader.

Stemning før start. Der skal sejles bagbord rundt. Lige nu blæser det 8-9 m/sek. Vinden øger sent i aften.

Anders Brandt fra TV 2 Vejret giver tyske sejlerkvinder en briefing på tysk. Fotos: Troels Lykke

Ditte Juul fra Oure, tv., sejler på Oures DS 37er, mens den tidligere OL-bronzevinder Helle Jespersen sejler på en M 34.

Minbaad.dk nåede lige at få et interview med fødevareminister Dan Jørgensen. Socialdemokraten stiller op på Nordfyn. - Jeg ved ikke så meget om sejlads, sagde han i selskab med unge DSUere.

Dan Jørgensen er på stemmejagt i Palby Fyn Cup, men sejlerne har travlt med at komme på vandet.

Sportschef Thomas Jacobsen var i Bogense. - Flot og se at her er fremgang, men har du hørt at de danske Nacra 17ere ligger nummer et og to i Holland, fortalte han.

content-loader
content-loader
content-loader