Gå til hoved-indhold
Lars H. Knudsen oprettede for tre år siden gruppen "Tursejlads og sejlsport". Foto: PrivatfotoSejlklubber
Lars H. Knudsen oprettede for tre år siden gruppen "Tursejlads og sejlsport". Foto: Privatfoto

7500 medlemmer: Her er fremtidens sejlerklub

Facebookgruppen ”Tursejlads og sejlsport” har det seneste år oplevet et voldsomt vokseværk. Med det følger både sejlglæde og heftige diskussioner. Læs interview med stifter Lars H. Knudsen.

Af Sara Sulkjær |

Over 7500 medlemmer og fem nye ansøgninger hver dag. Enhver klubformands drøm. For 60-årige Lars. H. Knudsen fra Gammel Holte er dette scenarie dog en realitet. 

For tre år siden satte han sig bag computerskærmen, loggede på Facebook og oprettede den gruppe, der i dag med rette kan kaldes ”Danmarks største sejlerklub”. Her er naturligvis tale om Facebookgruppen ”Tursejlads og sejlsport”, som er et samlingssted for alle med interesse for sejlsporten. 

- Jeg tror, jeg har fundet fremtidens sejlerklub, fortæller stifteren i et interview til Minbaad.

To års hårdt arbejde 

Gruppens store succes er dog ikke kommet fra den ene dag til den anden. Hårdt arbejde, tid og kontakter har for Lars H. Knudsen været nøgleord i forsøget på at skabe en klub til en bred vifte af sejlere.  

- Jeg skrev rundt til alle, som jeg kunne se, var interesseret i sejlads, at de var meget velkomne i gruppen. Der gik lige et par år, inden det rigtig begyndte at rulle, forklarer administratoren.

Det sidste års tid har gruppen dog taget fart, og antallet af daglige opslag om alt fra motorproblemer til hyggelige videoer fra vandet kan nu sjældent tælles på to hænder. 

Sådan har det dog ikke altid været. I starten måtte Lars Knudsen nemlig selv spæde til med en række opslag for at opretholde gruppens aktivitetsniveau. 

- Man skal op på ret mange medlemmer, før der kommer rigtig gang i det. 20 procent af medlemmerne skriver jo de 80 procent af opslagene, konkluderer han. 

Ikke bange for udelukkelse 

Med et stort antal medlemmer er vejen til diskussion og negative opslag nu også trådt et skridt nærmere den ellers fredelige gruppe. Det har både medlemmer og administrator måtte sande. 

- Folk har vist morsomme og sarkastiske opslag for at lave sjov. Det er så blevet misforstået af andre. I virkeligheden drejer det sig om ganske, ganske få, fortæller Lars H. Knudsen. 

Han tager dog kampen op og er ikke bange for at udelukke medlemmer, som ikke indordner sig gruppens regler og linjer.

- Først løfter jeg pegefingeren og skriver til vedkommende, at jeg kan blive tvunget til at blokere dem, hvis de ikke ændrer indstillingen til gruppe. I de fleste tilfælde finder folk heldigvis hurtigt linjen, fortæller Lars H. Knudsen, som selv betegner sig om gruppens politimand.

- Som administrator er jeg der for at holde styr på, hvad der foregår i gruppen, lyder hans forklaring.

Vil styre fra Caribien

De gode opslag er dog heldigvis i klart overtal, når sejlere hver dag henter oplysninger, tips og gode råd fra sejlervenner landet over.

- Der er nogen fantastisk skønne sager. Eksempelvis med et medlem, som ville lave en kop kaffe, men ikke kunne komme sprit i komfuret. Efter ti minutter lå der både vejledende kommentarer, og han havde fået en manual, fortæller en glad administrator, som da også allerede nu øjner muligheden for at nå de 10.000 medlemmer.

Det er dog bestemt ikke et mål i sig selv. For Lars H. Knudsen handler det i højere grad om gruppens trivsel og om at skabe glade medlemmer. 

Også på administrationsfronten ligger planen klar. 

- På et eller andet tidspunkt bliver jeg nødt til at inddrage en medadministrator. Gruppen kan køre sig selv, men hvis nogle bliver grove og ubehagelige, er det nødvendigt at guide folk på plads. Hvis jeg skal ud at sejle langt igen, er det nødvendigt, at jeg kan vende ryggen til, siger Lars H. Knudsen og tilføjer leende:

- Men jeg kan også holde styr på gruppen over en satellittelefon fra Caribien.

Besøg gruppen "Tursejlads og sejlsport" her

Lars H. Knudsens båd, ketchen Amel Santorin. Foto: Privatfoto

60-årige Lars H. Knudsen arbejder til daglig med de sociale medier. Foto: Privatfoto

content-loader
content-loader
content-loader