Gå til hoved-indhold
Havne
Der mangler stadig et ukendt millionbeløb til at bygge sejlsportscenteret i Aarhus.

4,5 mio. kr. til projektering af Sejlsportscenter i Aarhus

Aarhus Byråd bevilgede i går penge til at starte projekteringen af sejlsportscentret, der skal være klar 2018 til ISAF-VM. Og der arbejdes på at skaffe de sidste millioner.

Af Troels Lykke |

Selv om Fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter stadig kun har halvdelen af de 72 mio. kr., som det koster at bygge det planlage sejlsportscenter på havnen, er der bred opbakning bag projektet i byrådet.

Byrådet besluttede i aftes at bevilge 4,5 mio. kr., så projekteringen af sejlsportscenteret kan komme i gang.

Torben Houborg fra Aarhus Sejlklub i dag på facebook:

- Det er ønsket om at få sejlsportscentret klar til 2018, som presser på, sammen med mange oprigtige ønsker om at støtte det Århusianske Sejlsportsmiljø. Der er også nye planer på vej om at støtte aktiviteter i "inderhavnen", initiativer som vi selvfølgelig skal støtte. Vi kan takke en række politikkere og medarbejder i Aarhus Kommune, for vi er kommet så langt.

A.P. Møller-fonden har stillet som krav for sin donation, at projektet kommer i gang inden maj i år.

- Vi har verdens bedste sejlsportsområde i Aarhus Bugten, og jeg er slet ikke i tvivl om, at sejlsportscenteret nok skal blive til noget. Og det er noget vi i byrådet har ønsket i en årrække,« sagde Marc P. Christensen (K) til Aarhus Stiftstidende.

100 danske opti-sejlere var til påskestævne på Gardasøen - Magnus Heegaard bedste dansker

1000 opti-sejlere brugte traditionen tro påsken ved Gardasøen, hvor det 37. Lake Garda Opti Meet blev afviklet. Bedste dansker blev Magnus Heegaard på en 20. plads efter dage med atypisk gardavejr. Laser-sejlere sejlede længere syd på Gardasøen, hvor vejret også drillede.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Links til andre sites