Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
»Det vil have stor betydning, at vi får centret færdigt, men jeg er optimist. Og vi er klar til VM,« fastslår Thomas Capitani. Visualisering: Tegnestuen Entasis

Fond mangler 36 mio. kroner til at bygge Aarhus Sejlsportscenter

Der faldt ingen penge af i budgetforliget i Aarhus Kommune til nyt sejlsportscenter, som helst skal blive klar til VM i OL-klasserne i 2018. A. P. Møllerfonden har allerede betalt 36 mio. kr.

Af Troels Lykke |

Sejlermiljøet i Aarhus havde håbet og krydset fingre, før politikerne skulle forhandle på plads for en uge siden.

Men der faldt ingen penge af i budgetforliget til det nye internationale sejlsportscenter, som har uret imod sig for at blive klar til VM i olympiske bådklasser i Aarhus i 2018, skriver Aarhus Stiftstidende.

Derfor må Fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter nu på fornyet sponsorjagt for, at huset kan bygges. I forvejen har A.P. Møllerfonden betalt arkitektkonkurrencen og doneret 36 mio.kr. til byggeriet, hvilket dækker halvdelen af udgifterne. Men der mangler altså fortsat 36 mio. kr. at bygge for.

Er man derfor skuffet i Fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter, fordi byrådet ikke bakkede op med yderligere penge?

»Nej, tværtimod. Det betyder meget, at partierne bag budgetforliget omtaler projektet og ønsker at sikre den fortsatte fremdrift, så det kan stå klart i 2017 eller senest i forbindelse med VM i 2018,« svarer formanden for fonden, Hans Skou til den jyske avis.

Han er også byrådsmedlem for Venstre, der havde foreslået at give fem mio. kr. til byggeriet. Det kunne Venstre dog ikke overbevise de andre partier om.

»Det er rigtigt, at Venstre gerne ville have fundet penge til centret, men der var jo så meget andet. Men der er ingen sure miner i fonden. Forligspartierne roser projektet, og kommunen har i forvejen ydet en kæmpestor gave i form af den flotteste grund på havnen, som stilles gratis til rådighed. Grunden repræsenterer en meget stor værdi,« peger Hans Skou.

Ny jagt på sponsorer intensiveres

Han skjuler ikke, at uret tikker og at jagten på nye sponsorer til projektet nu skal intensiveres.

»Vi vil ikke negligere, at der fortsat er en stor opgave i at finansiere byggeriet. Men vi har valgt en strategisk tilgang til arbejdet og søger større bidrag fra specifikke fonde frem for at søge bredt. Vi har en ansøgning ude et enkelt sted lige nu og er i mundtlig dialog med et par andre fonde. Men skulle andre være interesserede, er de velkomne til at give sig til kende,« siger formanden.

Ifølge formanden går man ikke i gang med projekteringen før alle pengene er hjemme. Men han håber, at man snart kan bede Aarhus Kommune om at starte lokalplanlægningen, fordi den normalt tager et år, og det som sagt haster.

Fonden Aarhus internationale Sejlsportscenter er tilknyttet Sailing Aarhus, der er en event-organisation etableret af de fire sejlklubber i Aarhus: Kaløvig Bådelaug, Aarhus Sejlklub, Sejlklubben Bugten og Marselisborg Sejlklub.

VM i Aarhus 2018

De står bag det mest ambitiøse idrætsarrangement måske nogen sinde i Aarhus, når der i 2018 skal holdes ISAF Worlds 2018, som er VM i 10 sejlsportsdiscipliner.

Thomas Capitani, direktør i Sailing Aarhus, håber meget på, at centret bliver klar til VM:

»Det vil have stor betydning for VM, at der er et fælles center med gode faciliteter og vil blive et ikon for stævnet.«

Thomas Capitani vil ikke afvise, at man kan afvikle VM uden et center, men så vil det foregå i de rum, man kan leje sig frem til og i telte på kajen.

»Det vil have stor betydning, at vi får centret færdigt, men jeg er optimist. Og vi er klar til VM,« fastslår Thomas Capitani.

content-loader
content-loader
content-loader