Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
OK-jollesejler og sejlmager fra Green Sails, Jørgen Holm, vandt i weekenden. Han ses her på Aarhus Bugten, hvor han sejler fra Europajoller. Arkivfoto: Stig Steinfurth

Aarhus Mesterskaber med 89 joller

- Der deltog otte bådklasser og deltagerantallet er en fordobling i forhold til sidste år, siger stævneleder Jacob Bendixen fra Aarhus Sejlklub. 29er knækkede desværre mast i kæntring.

Af Troels Lykke |

Lørdag 31. oktober og søndag 1. november kæmpede 89 sejlere en brav dyst på Aarhus Bugten om Aarhus Mesterskabet.

- Vi var ekstremt overvældet af den store tilmelding fortæller stævneleder, Jakob Gadegaard Bendixen fra Aarhus Sejlklub.

Han forklarer at deltagerantallet er en fordobling i forhold til både sidste og forrige år.

Der blev sejlet i 8 bådklasser på trods af at der oprindeligt kun var inviteret 7, men da OK jollerne stillede med 6 deltagere fik de lov til at være med.

Vejrguderne var i den grad med stævnearrangørerne, med 5-7 m/sek. lørdag og 2-4 m/sek. søndag, hvilket må siges at være heldigt for årstiden.

Vanen tro blev der i optimistklassen kæmpet om den såkaldte Sandemanpokal, der gives til den Aarhus bugt sejler, der klarer sig bedst. Pokalen blev vundet af Johannes Birkholm fra Kaløvig Bådelaug

Som noget nyt var C-Optimisterne også inviteret med. De fik lov at sejle på deres egen bane inde under og land hvor de havde 2 fantastiske dage.

29er knækkede mast i kæntring

Desværre brækkede en af 29’er besætningerne deres mast i en uheldig kæntring. Heldigvis fik de lov at at låne en reservemast af en af de lokale besætninger og kunne derfor være med igen om søndagen.

- Aarhus Sejlklub vil gerne takke alle de mange sejlere der var med til at gøre det til en mindeværdig weekend. En tak skal også lyde til Aarhus Seashop og AFI Marine for de flotte præmier de havde sponsoreret, fortæller Jacob Bendixen.

Se resultatlisten

Johanne og Andrea Schmidt fra Kaløvig vandt i 29er. Foto: Troels Lykke

Europajollesejler Anna Livbjerg til tops ved påskestævne på Gardasøen

Traditionen tro var de danske og udenlandske europajolle sejlere ved Gardasøen i Italien for at tage hul på den nye sæson. Danskerne dominerede på søen, og tog således flere guld, sølv samt flere pladser i top 10 for både piger og drenge. Søren Johnsen var bedste mandlige sejler på 5. plads.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Links til andre sites