Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Starklassen vokser stadig i Danmark

Troense Baadlaug i konkurrence om VM i Star

Troense Baadlaug står som en stærk konkurrent til afholdelse af VM i Star i 2017. Mener formand Lars Hansen for den lille sydfynske klub.

Af Jacques Filtenborg |

Det danske starbådsfleet har, på opfordring fra starbådsorganisationen, tilbudt sig som arrangør af VM 2017. Troense Baadelaug har påtaget sig opgaven som vært. 

Klubbens formand Lars Hansen: 

"Det her projekt er virkelig spændende. Vi havde i 2014 fornøjelsen af, at afholde District 13 Championship her i klubben. Arrangementet klappede til UG. Troense Baadelaug er kort fortalt blevet opfordret til at søge værtsskabet for VM 2017. Opfordringen kom, fra dem der betyder allermest, nemlig Starbådssejlerne selv," siger Lars Hansen. 

VM for starbåde afholdes hvert år, og her i 2015 afvikles sejladserne i Buenos Aires. Star klassen stiller store krav til organisation, faciliteter og kompetencer for at komme i betragtning som arrangør. Troense Baadelaug er i konkurrence om mesterskabet med sejlklubber ved Middelhavet, herunder er bla. Napoli og Saint Tropez.

"VM afholdes på skift i mellem de 20 distrikter, vi har World Wide i klassen, det danske fleet tilhøre således District 13 som dækker nordtyskland fra Berlin, bennelux landene samt UK. Siger Kaptajn i Danish Star fleet Flemming Sørensen. "På baggrund af den succes vi havde sidste år med afviklingen af det 13th district Championship, samt den opfordring og opbakning der står bag os i Starbåds organisationen, har vi taget udfordringen op," siger formanden.  

Stadig stor popularitet

Starbåden er, til trods for at være vraget som OL kølbåd, stadig meget populær. Mange af sejlsportens store stjerner lægger vægt på hård konkurrence og lige vilkår. Og mange af sejlsportens helt store stjerner vil utvivlsomt deltage i sejladserne på Lunkebugten i klassen hvor der, på trods af stor bredde, er meget prestige i at vinde de store events.

I danmark oplever vi fortiden en øget interesse for at sejle Star, således er der kommet flere nye danske besætninger i år heriblandt er Frank Berg vendt tilbage til Staren og der er pt. kræfter i gang i Hellerup for at opbygge en kommende flåde.    

God beliggenhed er eftertragtet

"For Troense Baadelaug vil det være helt fantastisk at kunne trække et arrangement af den karakter til vores klub og farvand. Vi oplevede sidste år en opblomstring af aktiviteterne i Troense Baadelaug, hvor mange gode kræfter internt i klubben, ved fælles engagement, leverede en yderst motiveret indsats. En kombination af dette frivillige arbejde og vores dejlige beliggenhed her i det Sydfynske gør, at vi kommer i betragtning. Vi håber og tror på VM 2017 afholdes her i Troense".  

Efter hvad vi hører på lægterne, står vi godt og har gode chancer" slutter formand Lars Hansen. 

Åbent Dansk Mesterskab

Troense Baadelaug afholder 4.-6. september, i år, åbent Dansk Mesterskab, hvor der sejles om Henry Rasmussen Memorial Throphy. En flot statuette skænket af det verdenskendte værft Abeking og Rasmussen som bla. har bygget rigtigt mange starbåde dengang hvor materialerne til fremstillingen var, træ. I dag er bådene bygget af ”high end” composite materialer. 

Primo juli i år træffes afgørelsen om hvor VM 2017 afholdes. 
content-loader
content-loader
content-loader