Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Action i Aarhus. Skrappe 29er-sejlere er allerede i finalen. Foto: Grønnemark og Olesen - Red Bull

Vinder kåres i dag i Red Bull Foiling Generation

Carl Emil Baad Nielsen og Jakob Jensen fra Århus Sejlklub samt Daniel Nyborg og Sebastian Olsen fra Yachtklubben Furesøen er i finale. Øvrige finaledeltagere findes i dag fra kl. 11. Se galleri.

Af Troels Lykke |

Nogle af Danmarks gode sejltalenter i alderen 16-20 år er her i weekenden samlet i Aarhus, hvor de deltager i kapsejladsen Red Bull Foiling Generation.

Lørdag skulle de sidste to hold til finalen i Red Bull Foiling Generation findes. Det skiftende vejr i Aarhus gav pauser i programmet og udfordrede deltagerne på vandet.

Anden dag til Red Bull Foiling Generation bød på skiftende og frisk vind, som gjorde, at deltagerne havde svært ved at styre de ultra lette Flying Phantom katamaraner, der kan nå en hastighed på op til 35 knob.

En sejler faldt også af båden og blev kort tid slæbt efter båden, da han var i trapez, det fortæller Jesper Vogelius, der ikke er gået videre i knockout-serien sammen med Laser-sejleren Patrick Döpping.

- Men det har været sjovt at sejle med, båden er godt konstrueret og er ikke så svær at styre også når man foiler, fortæller Jesper Vogelius til minbaad.dk på havnen i Aarhus Ø, hvor der var pænt med tilskuere ud for Red Bull-teltet på havnen.

Se galleri med sejlerne i Aarhus - med kæntringer

Lørdagen startede med hård vind, og konkurrencen blev derfor allerede udskudt efter 1. heat. Senere på dagen kom kapsejladsen i gang igen, og her blev de sidste hold til søndagens sidste to opsamlingsheat og finalerunde fundet.

Minbaad.dk har tidligere skrevet at prisen var 1800 kr. per deltager, men startgebyret er helt præcist 1875 kr. (250 euro) per båd i serien.

Resultater
Holdene, der i morgen skal kæmpe i de to sidste opsamlingsheat om en plads i finalen er:
• Nicklas Heide og Oliver Bloch
• Sebastian Pieters og Tobias Okholm
• Mathias Borreskov og Sebastian Byrsting
• Mikkel Nielsen og Christian Dannefer
• Frederik Melson og Markus Nielsen
• Frederik Rask og Natacha Violet Saouma Pedersen

Carl Emil Baad Nielsen og Jakob Jensen fra Århus Sejlklub samt Daniel Nyborg og Sebastian Olsen fra Yachtklubben Furesøen kvalificerede sig allerede til finalen fredag d. 4/9.

Søndag sejles finalerunderne fra kl. 11.00 på Jette Tikjøbs Plads 2. Her skal det afgøres hvem, der tager den danske sejr og en plads i den internationale verdens finale i 2016. 

Foto: Grønnemark og Olesen - Red Bull

Flying Phantom:

Flying Phantom er en hydrofoil katamaran, der stryger henover havoverfladen. Denne fremtidsbåd er 18 fod lang, 3 meter bred og er med sine kun 155 kg en ultra letvægter. Takket være den lette vægt, katamaranens buede foil og en 9,6 meter høj ultra let carbonmast kan den sejle med en hastighed på op mod 35 knob.

Designteam: Martin Fischer

Udviklingsteam: Alex Udin, Franck Cammas og Groupama sailing team

Længde: 5.52m

Bredde: 3.00m

Vægt: 155kg

Mast: 9.6m / tilspidset / Carbon

Vedhæng: Ror + L-formet sværd

Skrog: Carbon

Storsejl: SAIL INNOVATION VXM Black Technora membrane/18 m2 med mast

Fok: SAIL INNOVATION VXM Black Technora membrane / 5.5 m2

Gennaker: SAIL INNOVATION R Polyester / 24 m2

content-loader
content-loader
content-loader