Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Henrik Jørgensen og Jan Hansen fører doublehandranglisten før starten går på fredag i Rungsted. Foto: Troels Lykke

Watski123Star på fredag med en, to eller tre om bord

Præcise baner fastlægges ud fra vejrudsigten, så alle kan nå i havn til sejlerfest og præmier på Flakfortet, fortæller two-handsejler Henrik Jørgensen om sejladsen 14. august. Se banen her.

Af Troels Lykke |

Som noget nyt i år er der lovet en kanon vejrudsigt og et nyt setup for sejladsen. Således sejles fra Rungsted med jagtstart til Flakfortet, rundt om Hven, Saltholm og Drogden.

Ved ankomsten til Flakfortet starter ’festen’ med moleøl og aftensmad på øens resutrant. Lørdag morgen sejles der tilbage til Rungsted - igen rundt om Drogden, Saltholm og Hven.

Præcise baner og distancer bliver fastlagt ud fra vejrudsigten, således at det tilstræbes at alle kan nå i havn til hhv. sejlerfesten og præmieoverrækkelsen.

En tredie nyhed er at det bliver muligt at sejle alene som single-handed båd, sammen med én ven som double-handed, eller sammen med to venner som triple-handed båd.

Det fortæller X-40 sejler Henrik Jørgensen fra Rungsted. Han deltager i sejladsen i båden X²box med Jan Hansen.

Singlehandsejler kompenseres med ti minutter

Sejler man alene bliver man kompenseret med 10 minutter i handikaptiden i forhold til double-handed både, og sejler man med to venner som triple-handed båd tillægges der 10 minutter i handikaptiden.

Startgebyrerne er inklusiv morgenmad fredag og lørdag, sejlermiddag fredag aften, og moleøl ved præmieoverrækkelsen lørdag eftermiddag.

Dansk2Star’s rangliste

Watski123Star tæller som sidste af 3 sejladser i Dansk2Star’s rangliste for 2015. Efter de første 2 sejladser, Classic Fyn Rundt og AFI 2Star med i alt 103 både, (ny rekord) ligger My Way (familien Wittrup) på en delt 1st plads med X²box (Jan Hansen & Henrik Jørgensen) skarp forfulgt af Esben Snare (familien Meredin). På 4. pladsen følger Kranken (Kasper Wedersøe og Allan Lester Kierkegaard).

De første 7 både har gode chancer for at vinde mesterskabsserien i 2015, så det er i weekenden at den endelige vinder findes.

BEMÆRK sidste tilmeldingsfrist til Watski 1-2-3 Star er på tirsdag (11. august)

Tilmeld dig og læs mere om sejladsen her: www.watski123Star.dk

content-loader
content-loader
content-loader