Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Se højdepunkter fra dag to ved EM i 49er og 49erFX.
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

49er-træner: Det har ikke været danskervejr

- Let, skrå pålandsvind fra nordvest og høj gammel sø fra Atlanterhavet, to knobs strøm og næsten tre meter tidevand, gør det svært for danskerne, siger Peter Hansen til minbaad.dk.

Af Troels Lykke |

Ida Marie Baad var efter tirsdagens sejladser nede på en 7. plads efter de syv første sejladser. De havde bl.a. to mindre gode starter, der betød at de sluttede på en 10. og 14. plads. Lige nu er en hollandsk besætning i front.

På en 3. plads befinder søstrene Schütt fra Horsens sig, mens københavner-holdet med Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen er på en 5. plads. De har dog kun henholdsvis seks og syv point mindre end de forsvarende europamestre, før der sejles finale på lørdag for de ti bedste hold.

Da vi ringer til deres træner, Peter Hansen fra Aarhus, sidder han og tjekker vejrudsigten og onsdag skulle der komme mere vind, noget som passer de danske kvinder langt bedre.

- Det har været sværre forhold for danskerne. Der har været let, skrå pålandsvind fra nordvest og der vælter tung, høj gammel sø ind fra Atlanterhavet, samtidig er der to knobs strøm og næsten tre meter tidevand.

Det er derfor et sted, hvor det gælder om at sejle konservativt. Der ligger en tysk og en svensk besætning fremme, og de er meget lette og når der kommer mere vind, som der loves, så ser spillet lettere ud for danskerne, forklarer træneren, der fortæller at man tager EM-stævnet dybt seriøst.

Peakstævne

- Det er et peakstævne, hvor vi gør status efter sæsonen, vi har trænet frem mod EM, og vi går efter medaljer og jeg regner med at alle tre danske hold er i medal race for de ti bedste hold. Dernæst træner vi frem mod VM i Argentina til november, forklarer Peter Hansen, der understreger at der en god stemning i lejren, trods de store resultatkrav.

- Humøret er godt, alle nyder Porto, det er et dejligt sted, og stemningen er rigtig god, siger træneren. OL-guldvinder fra 2008 Jonas Warrer og Anders Thomsen synes også at forholdene er sværre, de ligger lige nu på en 10. plads. Hos herrerne er det en let, lokal besætning der helt usædvanligt er i front.

De regerende verdensmestre fra New Zealand, Peter Burling og Blair Tuke er  lige nu nummer syv.

content-loader
content-loader
content-loader