Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Alle danskere vandt sejladser ved 49er-EM i ti meter bølger

- Endelig kom der action på 3. dagen til EM. Ca. 8 m/sek. og 10 meter høje bølger! Vi ”surfede” ned af en bølge i omkring 20 sekunder, fortæller Ida Marie Baad.

Af Troels Lykke |

Alle fire danske både vandt sejladser og rykker ind i medaljekampen ved EM for 49er og 49erFX. 

Alle fire danske både er med i medaljekampen ved EM i 49er og 49erFX. Onsdag fortsatte de indledende sejladser i atlanterhavsbølgerne ud for Porto i Portugal – med tre sejladser i 49er og to i 49erFX.     

Hos herrerne leverede Jonas Warrer og Anders Thomsen feltets bedste serie med en 1. og to 2. pladser. Samlet rykker de frem på fjerdepladsen – kun få point efter den førende båd.

Det skriver Dansk Sejlunion til pressen.

Også i 49erFX rykkede alle tre danske både tættere på toppen. Tilmed efter alle tre at have vundet en sejlads onsdag. Maiken og Anne-Julie Foght Schütt kom i mål med placeringer som 4 og 1 – og er fortsat bedste danske båd på tredjepladsen.

Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen fik ikke registreret målgang i første sejlads, men vandt til gengæld anden sejlads i deres gruppe – og ligger samlet nummer fire.

De forsvarende europamestre Ida Marie Baad og Marie Thusgaard fik placeringer som 5 og 1. Samlet er de nummer fem.

På facebook skriver de onsdag aften:

- Endelig kom der noget action her på 3. dagen til EM. Ca. 8 m/sek. og 10 meter høje bølger! Vi ”surfede” ned af en bølge i omkring 20 sekunder og mærkerne kunne kun ses, når både os og mærkerne var på toppen af en bølge. Det var vildt og sjovt. Når man er vant til bølger fra Mols, var det amerikanske svar på en bølge en overvældende oplevelse. Vi lavede et par fejl i første sejlads og blev nr. 5, men kom stærkt tilbage og vandt den sidste

content-loader
content-loader
content-loader