Gå til hoved-indhold
X-37eren Hansen havde det store smil fremme. Til højre ses Michael Mølmann, der er tidligere matchrace-sejler. Foto: Niels Kjeldsen/PantaeniusKapsejlads
X-37eren Hansen havde det store smil fremme. Til højre ses Michael Mølmann, der er tidligere matchrace-sejler. Foto: Niels Kjeldsen/Pantaenius

X-37er tog førstepladser på stribe i Aarhus Big Boat

Syv store både var til Aarhus Big Boat Race i fantastiske vejrforhold ud for Egå Havn. X-37er Hansen med Michael Mølmann, som skipper var i særklasse.

Af Troels Lykke |

Kun syv både var der til stævnet i Aarhus Big Boat, men dem der var der havde en herlig weekend og Egå Sejlklub viser at man kæmper for storbådsmiljøet i Danmark.

- Sejlerne var begejstrede for den friske vind – 8-10 m/s både lørdag og søndag, og samtidig den dejlige solskin, som de fleste danskere har ventet på længe. Lørdagen startede med lidt vinddrejning, men derefter stabil frisk vind fra vest, der betød at de fire planlagte sejladser blev gennemført – og det var tætte løb, fortæller stævneleder Steen Jepsen i en pressemeddelelse.

Lørdagens vinder var HANSEN med Michael Mølmann og besætning i en X-37 fra Rungsted, men kun et point efter kom tyske Sportsfreund med Axel Seehafer og besætning. ORCi reglen understregede igen hvor spændende tæt løbene er, med kun få sekunders forskel i korrigeret tid.

Førstepladser på stribe til X-37er

Efter lige så gode og tætte matcher søndag på Aarhusbugten blev den samlede vinder af stævnet X-37eren HANSEN, med søndagens fire førstepladser – og en samlet pointsum på kun 9 i de gennemførte otte sejladser, viser resultatlisten.

Samlet andenplads gik til tyske Sportsfreund og på tredjepladsen Quinta med Anders Bogason.

De 15 tyske piger på Tutima gav de øvrige besætninger flot kamp til stregen, med stærke taktiske manøvrer og god boathandling.

Årets Fair-Play pris gik til den tyske IzJaHurtig, der med ung besætning kæmpede bravt mod den kraftige vind og uret – og konkurrenterne.

Alle sejlerne viste entusiasme og glæde ved at deltage, og har responderet meget positivt over arrangementet – der var velgennemført både på vandet og på land.

Det var en glad stævneleder Steen Jepsen der under afslutningen også takkede alle de frivillige og sponsorerne, som begge er vigtige elementer i at holde sådan et arrangement.

God erfaring før ORC-VM i KDY

For både deltagere og officials var det med internationalt islæt en god erfaring før det næste år går løs med ORC-Worlds, der jo arrangeres af KDY og Egå Sejlklub i fællesskab.

De individuelle og samlede resultater ses på www.aarhusbigboat.dk

Foto: Niels Kjeldsen/Pantaenius

Foto: Niels Kjeldsen/Pantaenius - se flere fotos

content-loader
content-loader
content-loader