Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kvinder fra Tutima under Palby Fyn Cup. Foto: Troels Lykke
Kapsejlads

15 kvindelige sejlere stiller hold i Big Boat i Egå

Den store Kiel-båd Tutima, der lige har sejlet Palby Fyn Cup, er klar til dyst på lørdag og søndag, nord for Aarhus. To nøglebåde er desværre blæst inde i Marstrand.

Af Troels Lykke |

Aarhus Big Boat Race afvikles i år for femte gang i weekenden den 6.-7. juni 2015 – og alt tyder på den samme intense tilgang som tidligere år.

Løbsvinder fra sidste år - Michael Møllmann i X-37’eren HANSEN er med, mens Erik Berth i Swan-45 TAROK VII (og andre) har måttet melde fra i sidste øjeblik, da stormvejr i Skagerrak forhindrer hjemtur fra Marstrand Big Boat.

- Det er til gengæld lykkedes at få et par andre både på deltagerlisten, bla. med besætninger fra de indeblæste både, så det bliver spændende at se hvem der tager topplaceringerne i år, fortæller Steen Jepsen, stævneleder fra Egå Sejlklub.

15 kvinder

Der er tre deltagere fra Tyskland, bla. den store Tutima der sejles effektivt af 15 kvindelige sejlere. Følg også det lokale Joki Sailing Team fra Egå, der med deres nye Sly-43 vil gøre alt for at erobre en topplacering.

Der dystes efter de internationale handicap måleregler ORCi, der gør det muligt at sejle mod hinanden med forskellige bådtyper, så det er en kamp også mod uret.

Der sejles på en bane udlagt lige udenfor Egå Sejlklub, som står for arrangementet. Med den rigtige vindretning vil det være muligt at følge sejladserne fra molen på Egå Marina og fra Åkrogen.

Aarhus Big Boat Race er det første af tre Big Boat stævner i Danmark, og efterfølges af stævner i Helsingør og i Rungsted i efteråret. Samtidig er det god træning til verdensmesterskabet næste år i Tuborg havn, der arrangeres af KDY og Egå Sejlklub i fællesskab.

Præmier for 50.000 kroner

Der er store præmier på spil i Aarhus Big Boat Race (ca. 50.000 kr. i samlet præmiesum) – bl.a. tøj fra X-yachts og Adidas Sailing, godt grej fra Palby, Hempel og Garmin, og dertil flotte gavekort fra North Sails.

Pantaenius har stillet en fotograf til rådighed på vandet, så der bliver gode ’skud’ af alle deltagere fra actionmættede dueller undervejs.

Egå sætter det sportslige i centrum med god afvikling af mange sejladser, men der skal også være plads til det sociale, så der er festlig after-sailing på klubhusterrassen begge dage og en stor festmiddag lørdag aften.

Stævnet følges på aarhusbigboat.dk eller på Twitter @aarhusbigboat. Foto: Niels Kjeldsen/Pantaenius

content-loader
content-loader
content-loader