Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Illustration: entasis a/s og Sailing Aarhus.

Sailing Aarhus har nu skaffet 72 mio. til sejlsportscenter

72 mio. kroner er hentet hjem, så Aarhus Ø får Danmarks største sejlsportscenter.

Af Troels Lykke |

Salling Fondene donerer 10 mio. kr. til Aarhus Internationale Sejlsportscenter. Det sker kun få dage efter, Nordea Fonden ydede 16 mio. kroner. Det nye center i forlængelse af den gamle lystbådehavn i Aarhus er en realitet. 72 mio. kroner er hentet hjem, så Aarhus Ø får Danmarks største sejlsportscenter, skriver Stiften.dk

»Det er en kæmpe anerkendelse af vores projekt,« siger formand for Fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter, Hans Skou.

A. P. Møller og Hustrus Fond lagde ud med en donation på 36 mio. kroner, da projektet i sin tid blev lanceret for to år siden.

»Nu har vi den byggesum, vi skal bruge til sejlsportens nye kraftcenter i Danmark. Der er gang i byggekranerne i Aarhus, og det kan være, vi har oplevet prisstigninger de seneste år. Men vi er hjemme nu. Aarhus Byråd har samtidig givet en låneramme på 10 mio. kroner. Lokalplanen er ude, og første spadestik skulle gerne kunne starte i foråret 2016,« siger Hans Skou.

Kilde: Aarhus Stiftstidende

Få professionel sejler Nicolai Sehested med ombord til Palby Fyn Cup 2019

Når starten til Palby Fyn Cup 2019 går den 24. maj, får en heldig båd muligheden for at få VOR-sejler Nicolai Sehested med ombord i i alt fem timer, hvor han vil dele ud af gode råd og røverhistorier. Konkurrencen afholdes i anledning af 30 års jubilæet for kapsejladsen.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Ny ClubSwan 36 får C-foil system

Finske Swan præsenterer senere i år den nyeste båd fra værftet, en ClubSwan 36. Båden, som er en high-performance kapsejladsbåd, bliver beskrevet som en forvokset jolle med ovalt skrog og justerbar mast.

Links til andre sites