Gå til hoved-indhold
- Der var lidt at se til under Tuco cup. Vi fik den kæntrede trimaran bragt sikkert i havn, skriver Jakob Frost, formand for Faaborg Sejlklub. Foto: HjemmeværnetKort Nyt
- Der var lidt at se til under Tuco cup. Vi fik den kæntrede trimaran bragt sikkert i havn, skriver Jakob Frost, formand for Faaborg Sejlklub. Foto: Hjemmeværnet

Trimaran væltede på Sydfyn - fire i vandet

I lørdags fik Hjemmeværnet travlt i kulingen, da de blev kaldt til kæntret trimaran mellem Lyø og Avernakø. Den var kæntret i Faaborg Sejlklubs Tuco Cup. Ved Romsø var en mast knækket.

Af Troels Lykke |

Lige inden klokken 13.42  i lørdags blev MHV 811 APOLLO alarmeret. APOLLO som hører til i Flotille 115 Vendsyssel, var på sejlads omkring Fyn, og vinden stod på kuling, da de blev kaldt ud til en kæntret trimaran mellem Lyø og Avernakø i Det Sydfynske Øhav, skriver Hjemmeværnet på deres hjemmeside.

Fire personer var faldet over bord og heldigvis allerede bjerget af en anden lystsejler, og nu gjaldt det om at få trimaranen slæbt i havn.

Ude ved trimaranen lå en motorbåd fra Tuco Marine Group, og den havde anlagt et slæb til katamaranen.

Efter et forgæves forsøg på at flytte slæbet til APOLLO endte Tuco-båden, som faktisk har en fortid i Marinehjemmeværnet, med at slæbe trimaranen til Faaborg.

Mast knækket på en anden katamaran ved Romsø

Forinden ved 10-tiden i lørdags blev MHV 813 BAUNEN fra Flotille 255 Korsør kaldt ud til Romsø i Storebælt lidt nord for Kerteminde.

Her havde en Katamaran knækket masten. BAUNEN lå allerede i Storebælt, og satte straks kursen nordpå. Katamaranen kunne sejle for egen motor og blev fulgt til Kerteminde Havn af BAUNEN, hvor den var ankret op og på plads klokken 14.00.

content-loader
content-loader
content-loader