Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

OK-VM guld og sølvbåd fra Dan Leech kan nu selvbygges i Danmark

Bådkonstruktør og bådebygger Dan Leech fra New Zealand har leveret sit bud på verdens hurtigste OK-jolle. Båden er som næsten alt andet fra Dan Leech, solgt som byggesæt. OK-jolle koster 10.000 kroner.

Af Troels Lykke |

I New Zealand var de 3 hurtigste joller alle fra Dan Leechs tegnebord og ved VM blev de både nr. 1 og 2 i Melbourne, hvor den danske Sota-jolle, sejlet af Jørgen Svendsen blev disket i sidste uge.

Midt i den store krig mellem den danske Sota jolle og den New Zealandske Ice-breaker jolle blev også Leech OK jollen, der vandt sølv, (Luke O'Connell) udsat for en dansk protest, fortæller importør Jørgen Kjær fra Kerteminde.

Selv om Luke's jolle skulle være identisk med vinderjollen så blev der dog ikke lagt protest mod vinderen af VM som altså sejlede en selvbygget Leech OK.

Men da bådene er selvbyggerskrog, så er det ikke sikkert at den enkelte bygger har holdt sig 100% til byggevejledningen fra Dan Leech.

Bådebygger: Nogle går altid til grænsen

Derimod må man henlede opmærksomheden på de målere som kontrollerer de selvbyggede både, og for den sags skyld også de serieproducerede, naturligvis skal kontrollere alle både omhyggeligt inden de godkendes.

Bådebygger Dan Leech siger:

- Det er ikke kun i OK klassen at der er variationer. Indenfor alle klassebåde, hvor det er muligt at sætte sit personlige præg, vil der altid være nogle der går til grænsen og enkelte der går over grænsen for at optimere i forhold til konkurrenterne.

Derfor skal et byggesæt fra Dan Leech også altid fuldføres med klassereglerne i den ene hånd og værktøjet i den anden hånd, fortæller Jørgen Kjær.

For øjeblikket nyder Dan Leech stor bevågenhed for sin nye sportsbåd, Leech 650.
Bådene har lige været et års tid om at skyde sig ind på topfarten, men den 10 år gamle konkurrent Shaw650  viser efterhånden lidt alderstegn overfor den nye Leech650.

Købes i Danmark - skæres millimeter præcist ud 

Byggesættene fra Dan Leech kan nu købes i Danmark og via en CNC styret maskine bliver både OK jollen og den kun 400kg tunge sportsbåd skåret milimeter præcist ud til den opgave man nu har mod på at gå i gang med.

Det er maskin og inventarsnedkeriet i Ryslinge på Fyn, Peter Thuesen Aps som står for arbejdet og leverer bådene overalt i Danmark, Norge, Tyskland og Sverige.

Et komplet byggesæt til OK jolle skroget koster med VM rabat og Introduktionspris på de første 10 byggesæt, bare 10.000 kr. incl. moms, for det udskårne træ til jolle og vugge (arbejdsvugge), ex fragt.

Mere information om Dan Leech bådene kan fås på www.leechboats.comwww.facebook.com/leech650 eller den danske kontakt, Jørgen Kjær
Mobil 23991155

Bestilling af OK jollen foretages direkte ved henvendelse til Peter Thuesen fra Ryslinge på telefon 21726468 eller email peter@peterthuesen.dk

Måske er det let at bygge den selv, men måske er det ikke for alle?

Verdensmester i OK-jolle 2015 blev kiwien Matt Stechmann, der sejler i en Dan Leech-jolle.

content-loader
content-loader
content-loader