Gå til hoved-indhold
Ligastævnernes hurtige bådskift stiller store krav til logistikken, og det vil landfaciliteterne i Skovshoved Havn ikke til september være klar til at kunne honorere, mener Ligaforenigen. Foto: Skovshoved SejlklubKapsejlads
Ligastævnernes hurtige bådskift stiller store krav til logistikken, og det vil landfaciliteterne i Skovshoved Havn ikke til september være klar til at kunne honorere, mener Ligaforenigen. Foto: Skovshoved Sejlklub

Lastbiler og gravkøer flytter ligastævne fra Skovshoved

Sejlsportsligaen flytter stævne fra Skovshoved Havn da praktik- og publikumsfaciliteterne ikke bliver færdige til september. I stedet skal sejles i hhv. Svanemøllen og Københavns Havn.

Af Troels Lykke |

Skovshoved Sejlklub og Ligaforeningen har i fællesskab vurderet, at udvidelsen af Skovshoved Havn ikke bliver tilstrækkelig færdig til at kunne afholde årets sidste ligastævner i 1. og 2. division.

Ligastævnernes hurtige bådskift stiller store krav til logistikken, og det vil landfaciliteterne i Skovshoved Havn ikke være klar til at kunne honorere, vurderet ud fra de nuværende tidsplaner for den igangværende udbygning af havnen.

Også publikums adgang til at komme så tæt som muligt på sejladserne risikerer at være begrænset på en måde, som ingen ønsker set i forhold til, at netop publikumsvenlig sejlads er en af de væsentlige parametre for Sejlsportsligaen.

”Alle er selvfølgelig kede af disse kendsgerninger. Til gengæld har vi aftalt, at Skovshoved Sejlklub bliver førstevælger til et stævne i 2016, hvor græsset er grønt og nyslået, og hvor havnen kan vise sig fra sin bedste side – uden lastbiler og gravkøer,” siger Peter Wolsing, projektleder for Sejlsportsligaen.

Svanemøllen og Københavns Havn

De foreløbige planer som erstatning for Skovshoved er, at Kjøbenhavns Amatør-Sejlklub (KAS) har sagt ja til at afholde 2. divisionsstævnet den 12. – 13. september i Svanemøllebugten, og at KDY i samarbejde med Langelinie Lystbådehavn vil afholde den store DM-finale for 1. division i weekenden 26. – 27. september.

”Som det ser ud nu, vil finalen blive et todages-stævne i stedet tre dage som planlagt. Det skyldes, at der anløber krydstogtsskibe fredag den 25. september. For at råde bod på de tabte sejladstimer fredag, forventer vi at starte rigtig tidligt lørdag og søndag,” siger Peter Wolsing.

”Alle kan glæde sig. Både Svanemøllebugten og farvandet foran ”Den Lille Havfrue” er supergode og tæt på publikum,” tilføjer han.

Sportsbåd Open og aftenfest i Skovshoved

Ikke alt flytter fra Skovshoved. Sportsbåd Open for CB66, J/80 og Melges 24 vil stadig blive sejlet fra Skovshoved – og med Skovshoved Sejlklub (SKS) som arrangør. Modsat ligasejladserne, så afvikles Sportsbåd Open ude på ”åbent hav” og har ikke samme krav til landfaciliteter som ligaen.

Også aftenfesten for ligaen og Sportsbåd Open lørdag den 27. september finder sted i Skovshoved.

"I SKS er vi rigtigt glade for at kunne byde nogle sejlere velkommen trods vores udfordringer med landfaciliteter i forbindelse med havneombygningen. Desuden glæder vi os rigtigt meget til at vise den nye havn frem for alle - både ved festen lørdag aften, og når Sejlsportsligaen for alvor kommer forbi i 2016," siger Jon Møgelhøj, kapsejladschef i Skovshoved Sejlklub.

content-loader
content-loader
content-loader