Gå til hoved-indhold
Efter lørdagens sejladser ligger teamet fra Frederikshavn nummer et, men stillingen er meget tæt i toppen. Foto: sejlsportsligaen.dkKapsejlads
Efter lørdagens sejladser ligger teamet fra Frederikshavn nummer et, men stillingen er meget tæt i toppen. Foto: sejlsportsligaen.dk

KDY forlader ligastævne i vrede

Efter en stribe sidstepladser til Sejlsportsligaens første sæsonstævne i Skive og en voldsom kollision med Silkeborgteamets båd, valgte KDY’s hold lørdag at tage hjem.

Af katrine bertelsen |

Til sæsonens første Sejlsportsliga-stævne i Skive, lagde KDY ud med en kollision i allerførste start. Ifølge en af minbaad.dk’s kilder forsøgte KDY-båden at falde af bag om Silkeborg-båden, men manøvren lykkedes ikke med en kraftig kollision til følge.

En kollision så kraftig, at der kom et større hul, tæt på vandlinjen, i Silkeborg-teamets båd. Det indkasserede KDY en diskvalifikation for, og det blev ikke meget bedre siden. Fire sidstepladser, en DSQ, en DNF og fire Did Not Start var resultatet efter 10 sejladser.

Dårlig stemning

Minbaad.dk’s kilde fortæller om dårlig boathandling på KDY-båden, hvor især en katastrofal spilernedtagning påkaldte sig opmærksomhed, da båden kæntrede. Efter den omgang kan flere kilder fortælle, at en af sejlerne på båden gav udtryk for, at han ikke turde sejle med den besætning, og ”det går ikke det her”. De samme kilder siger, at stemningen blandt besætningen var meget dårlig. Herefter tog KDY’s hold hjem, de ønskede ikke at sejle mere i dette ligastævne.

Vi har prøvet at ringe til Peter Wolsing, projektleder i Sejlsportsligaen, for at få en uddybning, men han tog ikke telefonen.

Dårlig stil

Samtlige kilder som minbaad.dk har talt med, (sejlere og officials) giver alle som en udtryk for, ”at det virkelig er dårlig sportslig stil”, og ”kan KDY virkelig ikke gøre det bedre”. En anden bemærker, ”at hvis det her er superliga, så er det sølle. Hvornår har man hørt om et håndboldhold, der bliver uvenner og går midt i kampen?”. Mens andre undrer sig over, at Danmarks største sejlklub stiller med en hold, der ikke kan holde stævnet ud.

I betragtning af, at KDY vandt Sailing Champions League i 2014 er den undren til at forstå. For hvorfor stillede KDY ikke med et hold, der kunne stå distancen?

Efter dagens sejladser ligger Frederikshavn etter, Aarhus toer, med Skovshoved på en tredjeplads, tæt forfulgt af Kaløvig og Hellerup.

Du kan følge med Sejlsportsligaen og sejladserne her.

content-loader
content-loader
content-loader