Gå til hoved-indhold
Sådan så Bianca 111eren ud fredag klokken 17, efter kølen røg af under bjærgning. Foto: Glen OxfeldtKort Nyt
Sådan så Bianca 111eren ud fredag klokken 17, efter kølen og ror røg af under bjærgning. Foto: Glen Oxfeldt

Bianca 111 blev til vrag - køl knækkede af i bjærgning

- Så er det slut. Bjærgning af min Bianca er nu blevet til bjærgning af vrag, fortæller bådejer Christian Hoffmann fra Nivå Lystbådehavn.

Af Troels Lykke |

Biancia 111eren Lida, der onsdag drev på stranden i Nivå Bugten, er nu færdig som båd, lyder det nu fra bådejeren, efter en bjærgning, der ikke gik som forsikringsselskabet og ejeren af båden havde håbet det.

- Så er det slut. Bjærgning af min Bianca er nu blevet til bjærgning af vrag. Under forsøget på bjærgning knækkede kølen af og det er forsikringsselskabets vurdering at der ikke er mulighed for at Lida kommer ud og sejle, fortæller bådejer Christian Hoffmann på facebook.

Om uheldet onsdag, hvor båden drev ind, forklarede Christian Hoffmann i går:

- Både min hustru og jeg har det fint. Så fokus er på båden. Ankerline holdt i lidt over 2 timer, så med lidt hurtig reaktion fra SOK, så havde den ikke ligget der.

Ifølge Glen Oxfeldt, der i dag tog foto af Bianca 111eren, så vil man i morgen lørdag forsøge at bjærge vraget.

Overrasket over at redningstjenesten ikke var hurtigere

Her til aften har minbaad.dk fået følgende kommentar fra en rystet ejer, der fortæller om forløbet med grundstødningen i Nivå.

- Vi er stadig lidt rystede over vores manglende vurderingsevne og "uheld" under selve sejlturen, men jo glade for at ingen led overlast. Vi syntes jo at vejret var lidt hårdt men overraskede over at redningstjenesten ikke formåede at komme hen til os inden for de to timer fra vores motorstop til ankerlinen brast. Det blev langt og måske kunne andre have hjulpet os, siger Christian Hoffmann.

Båd vendte forkert til redning

Om bjærgningen siger han:

- Vores forsikringsselskab valgte at udskyde bjærgningen til i dag - i bagklogskabens klare lys nok ikke rigtigt. Vores båd har de seneste to døgn mærket bølger fra ikke tilsigtede vinkler. Ved forsøget på bjærgning i dag havde vores båd passeret revlen og vendte desuden "dårligt" (med kølen ud mod frit vand) og meget langt inde. Ikke en nem opgave. Summa sumarum så endte det skidt og vores båd er nu vrag, som skal på land for altid.

Sådan så Bianca 111eren ud torsdag, mens køl og mast stadig var på. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader