Gå til hoved-indhold
Træf i Rudkøbing. Bianca 27 er en historisk pioner-båd tegnet af skibsingeniør Svend Aage Christensen. Foto: Søren Stidsholt NielsenKort Nyt
Træf i Rudkøbing. Bianca 27 er en historisk pioner-båd tegnet af skibsingeniør Svend Aage Christensen. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt

Første Bianca 27 sejler endnu - 50 år efter

Deltagerne i jubilæumstræffet i Rudkøbing fik hilsen fra britisk sejler i verdenspremiere-båden fra 1966.

Af Søren Stidsholt Nielen |

I 1966 blev den første af mere end 500 Bianca 27-sejlbåde søsat i Rudkøbing på Langeland.

I weekenden blev 50-året for denne begivenhed fejret med et jubilæumstræf i og ved Rudkøbing Havn. Bådene lå i det samme havnebassin, som den første Bianca 27 blev søsat i før verdenspremieren på bådudstillingen i London i 1966.

Omkring 30 Bianca 27-besætninger fra Danmark, Tyskland og Schweiz havde sat stævne mod Rudkøbings gamle lystbådehavn. I samarbejde med Rudkøbing Havn vr der skabt mulighed for, at de mange både kunne ligge samlet tæt ved værftet, hvor de blev bygget.

Højdepunkt

Et højdepunkt i weekendens 50 års jubilæum var besøget på Bianca Yacht i den tidligere togremise, hvor de første Bianca 27’ere blev støbt i glasfiber. 

Værftsejer Anders Leth Christensen, søn af værftets grundlægger Holger Leth Christensen, tog i mod, og værftets driftschef gennem 30 år, Per Munch, Rudkøbing, levendegjorde historien med mange interessante detaljer. 

I samarbejde med stævnearrangøren, det internationale, Rudkøbing-baserede www.Bianca27.net, blev der åbnet en udstilling med plancher fra de ti år, Bianca 27’eren blev bygget. 

Hilsen fra England

I forbindelse med jubilæumstræffet i Rudkøbing fik Bianca 27-sejlerne en hilsen fra ejeren af den allerførste båd søsat i 1966.

Båden blev efter verdenspremieren i London solgt til en engelsk kunde og sejler i dag - med samme ejer siden 1981 - fra Isle of Wight ved Sydengland.

Jubilæums-hilsenen fra Marian og Martin Stevens var ledsaget af en række fotos, der viste den 50 år gamle sejlende og i fin stand.

Bianca 27 er en historisk pioner-båd tegnet af skibsingeniør Svend Aage Christensen. Bianca 27 var den første dansk-konstruerede lystbåd seriebygget i stor stil. ‘

Både i ti lande

I dag har Bianca 27-sejlere fra mere end ti lande verden over et samlingspunkt i web-sitet Bianca27.net.

Langt de fleste af de 532 byggede Bianca 27’ere sejler stadig i bedste velgående, som det tydeligt kunne opleves ved jubilæumstræffet i Rudkøbing.

Læsestof om Biancaen i Rudkøbing. Foto: Søren Stidsholt Nielsen

content-loader
content-loader
content-loader