Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der blev sejlet på 3-400 meters dybde. Foto: Søren Johnsen

Europajolle: Anna Livbjerg vandt på Gardasøen hos kvinderne

Og hos mændene tog veteranen Søren Johnsen fra Skive en bronzeplads. 108 Europajoller deltog. Efter stævnet var der træningslejr med danske trænere.

Af Troels Lykke |

Traditionen tro blev der igen i år sejlet et stort Europajollestævne på Gardasøen i påsken med 108 Europajoller til start. 

Først var der tre dages intens stævnesejlads, efterfulgt af en international træningslejr med 47 deltagende sejlere, fortæller Anne-Mette Laugesen i denne artikel.

De to første dage af stævnet forløb lige efter bogen med høj sol og start lidt over middag, da vindturbinen satte i gang og leverede de 8-10 m/s fra syd, som kendetegner Gardasøen på denne tid af året.

Den tredje dag så også ud til at blive lige efter bogen, men pludselig under første sejlads forsvinder vinden på trods af høj sol og perfekte forhold. 

To timer, mange meteorlogiske gisninger og forudsigelser senere, blev resten af dagen afblæst, og dermed afslutningen på dette års Gardastævne. 

Anna Livbjerg sejrede endnu engang hos pigerne med Anna Munch som nummer to, og Søren Johnsen blev tre hos drengene.  Se resultater

International træningslejr efter stævnet

En enkelt fridag, og så ellers i gang igen. Med 47 deltagere fra forskellige nationer var der for alvor lagt op til træning med højt udbytte. Under kyndig ledelse af de fire trænere Christian Rindom, Jørgen Holm, Søren Johnsen og Anna Livbjerg forløb lejren over al forventning.

Og alle kunne efterfølgende tage hjem - godt brugte og med en masse ny viden.
Under lejren blev der hver dag sejlet 1-2 sejladser i et lille trænings stævne også kaldet Gardacuppen for deltagerene på lejren, samt de andre europajoller, som lå og trænede på søen.

Det kan være lidt af en udfordring, da der er 300-400 meter dybt i denne del af søen, hvilket naturligvis resulterer i at mærkerne ikke kan ligges fast, og derfor driver, hvilket skaber mange sjove situationer i løbet af dagen.

Efter endt træning på sidstedagen skulle det naturligvis gøres op, hvem der havde vundet, og dertil fulgte også to fighterpræmier til to sejlere der havde gjort sig ekstra bemærket i løbet af ugen. Se foto nedenfor:

Søren Johnsen til højre. Han er tidligere mangedobbelt verdensmester i Europajollen.

Stortalentet Anna Munch tog andenplads, mens verdensmester Anna Livbjerg vandt. Foto: Søren Johnsen

content-loader
content-loader
content-loader