Gå til hoved-indhold
Havne
Se 2 min. og 45 sek. ind i video fra Skive havn, filmet af Henrik Scheel fra Viborg. Foto: Poul Erik Andersen
Havne
Havne
Havne

Klarer din båd højvandet og stormen? Nu video fra Skive

Vi hører gerne fra sejlere, så vi kan gi jer læsere et overblik. Send gerne et foto via mms eller mail med en billedtekst. Se nu fotos fra højvande i Hellerup Bogense, Herslev Strand og lavvande i Præstø.

Af Troels Lykke |

Vandet stiger betragteligt i navnlig den vestlige del af Limfjorden, hvor vandstanden søndag morgen har nået de højeste niveauer man har set i den tid målingerne er foregået, skriver TV 2.

Se også minbaad.dks galleri fra Egon-stormen

I Lemvig er vandstanden kl. 08.40 ifølge DMI oppe på 1,95 meter over det normale, og det er ny rekord. Den gamle rekord lød på 1,82 meter, som blev målt under stormen den 10. december 2011. I Lemvig har man målt vandstanden siden 1959 - og vandet er ikke færdig med at stige.

Vandstanden kan i formiddagens løb måske nå over 2,00 meter mærket i Lemvig, hvilket nærmer sig et meget kritisk punkt, da det nybyggede stormflodsværn i byen 'kun' måler 2,10 meter i højden.

Vandstand topper midt på eftermiddagen

Vandstanden ventes i Lemvig at toppe mellem kl. 10.00 og 11.00, i Skive først sidst på eftermiddagen og i Løgstør midt på eftermiddagen. DMI's prognoser for vandstanden er dog ofte usikre, da det er utroligt svært at beregne vandets opførsel præcist.

Også i Skive kan man ramme 1,90 over normal vandstand. Her har man målt vandstanden de seneste 20 år, og vandstandsrekorden lyder på 1,76 meter fra orkanen den 8. januar 2005. Vandstanden kl. 08.40 lå her på 1,72 meter.

Også i Roskilde Fjord, Isefjorden og langs Øresundskysterne er vandstanden forhøjet, men hér dog ikke noget der kommer i nærheden af vandstanden efter stormen Bodil i december 2013, skriver TV 2 - se aktuelt indslag om stormflod.

Hvordan går det med bådene?

På facebook kan vi se at en sejler brokker sig over at hans billige presenning er flået af båden på land. Og min egen Drabant 24 i Kerteminde var drevet ind i nabobåden fordi fortøjningerne var sat for løst.

Men hvordan går det andre steder. Send gerne et foto og billedtekst til katrine@minbaad.dk og troels@minbaad.dk eller send mms til min mobil 2166 5737 fra din havn, så vil vi gerne vise det på minbaad.dk, så andre kan se om de skal passe på deres egen båd.

Herslev Strand i Roskilde Fjord. Foto: Thomas Kvist

- Alle bådene er på land, så billederne er af havnen. Og heldigvis er der endnu ikke registreret nogen skader. Men, vandet i havnen står meget højere end normalt, og de ellers så ihærdige OK-Jolle-sejlere blev nød til at blive på land i dag. Det andet billede er Bro 4, og man kan set at vandet lige akkurat slår ind over broen, skriver Thomas Kvist fra Herslev Strand Sejlkluba. Tak for billederne.

Bogense havn søndag 11. januar kl. 13. Foto: Lars Jacobsen

Mullerup Havn. Foto: Poul Erik Jacobsen

Sådan ser Hellerup Havn ud i dag, hvor broen er under vand. Foto: Lars Stenfeldt

Kommunen kom og lagde sandsække udfor jollestedet og roklubben i Hellerup, fortæller Lars Stenfeldt.

Der er stadig kontrol over bådene i Hellerup. Foto: Katrine Bertelsen

Lavvande i Præstø havn. Foto: Helmuth Jacobsen, havnefoged i Præstø

Okay vi napper kaffen hjemme i sofaen, skriver Drabant 24-sejler Dorthe Nibe Larsen, der her har taget et billede fra Holbæk Lystbådehavn lørdag.

Så er den gal igen. Båden er skyllet op på land (i Vallensbæk havn, red.) og sejlene er flænsede. Jeg kender ikke historien, men mon ikke det havde været billigere med en fast havne plads, skriver Morten Vinther på facebook

Foto: Morten Vinther

Trist syn på Vallensbæk Havn. Normalt ligger den for anker mellem Ishøj og Vallensbæk havn og er før drevet på stranden, fortæller Morten Vinther til minbaad.dk. Foto: Morten Vinther

I Skive var der +186 cm vand i dag søndag. Der var 3 både nede som følge af Egon, blandt andet denne Dynamic 4000. Foto: Henrik Scheel fra Viborg

content-loader
content-loader
content-loader