Gå til hoved-indhold
Sådan så det ud i går da Dagmar blæste i Langelandsbæltet. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Sådan så det ud i går da Dagmar blæste i Langelandsbæltet ved Tårs på Lolland. Foto: Troels Lykke

Bådejere skal passe på: Ny storm Egon får havet til at stige

'Egon' vil sende store mængder vand ind via Skagerrak og Kattegat ind i de indre danske farvande, hvor man må beregne stærkt forhøjet vandstand i navnlig i aften og i nat.

Af Troels Lykke |

Fuld storm og vindstød af orkanstyrke i Nord- og Vestjylland og vindstød op til stærk storm i resten af landet i aften kan bådejerne vente. Især mod nord og øst bliver Egon voldsommere end Dagmar.

Der bliver tale om en mere regulær og længere varende storm, som i løbet af eftermiddagen og aftenen rammer navnlig den nordlige og vestlige del af landet.

Det viser de seneste prognoser fra TV 2|VEJRET, som dermed lader Egon slå Dagmar af pinden som den kraftigste storm siden Bodil i december 2013 hvis man måler på styrken og udbredelsen af middelvinde af stormstyrke.

Når først stormen for alvor er gået i land kan middelvinde af stormstyrke husere i op mod 8-10 timer inden vinden igen begynder at aftage, og generelt bliver 'Egon' en ganske langvarig affære.

'Egon' vil samtidig være ansvarlig for at sende store mængder vand ind mod Den Jyske Vestkyst og via Skagerrak og Kattegat ind i de indre danske farvande, hvor man må beregne stærkt forhøjet vandstand i navnlig i aften og i nat, skriver TV 2, der viser grafisk viser udviklingen.

content-loader
content-loader
content-loader