Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Max Salminen gav sin træningsdragt væk. Foto: Troels Lykke
Kapsejlads
Dennis Connor gav autografer på museet.
Kapsejlads
Torben Grael er nu foreviget i voks på det Olympiske Museum.
Kapsejlads
Finnjolle givet væk af Mateusz Kusznierewicz
Kapsejlads

OL-guldvindere donerer til Olympisk Museum - se Star live

26-årige Max Salminen, OL-guldvinder i Star, er blot en af mange sejlere, der gav OL-grej væk til Olympisk Museum i Lausanne. Minbaad.dk mødte IOC-præsident, der prøvede at sejle som barn.

Af Troels Lykke |

62-årige tyske Thomas Bach, tidligere advokat, i dag IOC-præcident, var i det Olympiske Museum i Lausanne i denne uge, noget af et fantastisk sted, konstaterede minbaad.dk, der også nåede at få en kort snak med selveste IOC-bossen.

- Det gik ikke godt med min sejlerkarriere, min træner var vist sur på mig og satte mig til at binde knob de tre første gange jeg var til sejlsport som barn, og kort tid efter stoppede jeg. Men i dag er jeg glad for at se at sejlere som Torben Grael og andre har foræret sejl og andet til det Olympiske Museum, forklarer en uhøjtidelig Thomas Bach til minbaad.dk, efter han havde klippet snor over på det Olympiske Museum i Lausanne i Schweiz, bl.a. sammen med Dennis Connor, 4 dobbelt America's Cup-vinder.

Gavmild svensker - der sagde nej til Artemis

IOC-præsidenten indviede nemlig en afdeling hvor sejlere havde doneret sejlertøj, en Finnjolle, Starbåds-sejl. Givet væk af bl.a. OL-guldvinderne Max Salminen, der er kæreste med KDYeren Susanne Boidin.

- Jeg er glad for at bidrage til museet, sagde OL-guldvinderen fra 2012. Nu satser han på at vinde medalje igen i Finnjolle.

- Jeg er stoppet på Artemis, de synes ikke det var foreneligt at jeg satsede på OL samtidig med vi arbejdede på et America's Cup-projekt, forklarer den 1,97 meter høje, blonde svensker, der er i Schweiz lige nu og sejle Star Sailors Leauge Grand Slam stævne i Schweiz, se det live her.

Max Salminen styrer Starbåden og er lige nu på en samlet 17. plads. Kun de 11 bedste når finalen i morgen i Star Sailors League Grand Slam i Grandson ved Geneve, hvor der lørdag sejles om 100.000 dollars, heraf 25.000 til vinderen.

Der var også to nye voksfigurer af OL-guldvinderne i Starbåd, Mark Reynolds fra USA, der vandt i 1992 i Barcelona og en af Torben Grael, der vandt i Starbåd i 2004 i Athen.

Starbåds-sejlere i voks

Torben Grael var rørt over donationen, der kom fra mangemillionæren Michel Nicklaus, der står bag Star Sailors Leauge.

Michel Nicklaus ambition er at skabe Grand Slam til sejlerne, hvor der sejles om pengepræmier.

- Det er der en fremtid i, sejlere vil gerne sejle om penge og det er en anden måde at tjene penge på end at få en sponsor. Vi møder en kæmpe opbakning også overfor ISAF, der har godkendt serien, siger Michel Nicklaus, der har hyret mindst tyve journalister og fotografer og teknikkere fra Volvo Ocean Race og America's Cup, til at dække serien.

Minbaad.dk var også inviteret til stævnet, hvor der er finale igen på Bahamas, hvor der sejles om 200.000 dollars igen.

Se resultater fra SSL liga i Schweiz

Mark Reynolds tv. takkes her af IOC-præsident Thomas Bach fra Tyskland. Foto: Troels Lykke

Michel Nicklaus, tv. og Torben Grael på havnen i Grandson. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader