Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Fra venstre ses Pavlos Kontides, Mateusz Kusznierewicz, Jochen Schümann, Paul Cayard og Ian Williams. Foto: Troels Lykke

Schümann og Cayard: Slå-ud-stævner er fremtiden

Vi er på Bahamas til Starbåds-stævne. Vi spurgte America's Cup-vinder Jochen Schümann og Volvo Ocean Race-vinder Paul Cayard om slå-ud-koncept for almindelige sejlere. Live fra kl. 17.30.

Af Troels Lykke, Bahamas |

For tredje år i træk holdes Star Sailors League, hvor verdensstjernerne i sejlsport samles i Nassau, Bahamas. Her er stabil østlig vind, 28 grader og sol.

Minbaad.dk ankom i går til den eksotiske hovedø. Og bortset fra der hvert år begås 135 mord, blandt 245.000 indbyggere, typisk banderelateret, så er stedet det helt rigtige for sejlere.

Vi startede i går med et pressemøde, hvor en håndfuld af profilerne var plukket ud blandt de 38 sejlere, fordelt på 19 Starbåde. Desværre er Michael Hestbæk eller Claus Olesen ikke med i år.

Men det er i stedet Jochen Schumann, der i Danmark blev kendt for at Jesper Bank slog ham på målstregen i Sydney i Soling i 2000. Den østtyske sejlere måtte nøjes med OL-sølv. Og det stadig nager ham.

Men i forvejen har han tre OL-guldmedaljer og senere blev han vinder af America's Cup med Alinghi. Et kæmpe navn. En kæmpe personlighed. Schümann taler klart, har holdninger, smiler, da pressen møder ham.

Fire i finalen på lørdag

Ved Star Sailors League, der starter omkring 17.30 i dag, dansk tid, bliver med en slå-ud-turnering. Se sejladserne live her

De næste to dage får alle både lov til at sejle med, men undervejs frem til lørdag bliver der kvartfinale for kun ti både, semifinale for syv både og finale for fire både.

- Det er en rigtig god idé, det gør stævnet mere spændene for tilskuere, men også for sejlerne, så det kan andre bådklasser med fordel kopiere, sagde Jochen Schümann, der kun har nået at sejle i Starbåd i alt otte dage.

Paul Cayard fra USA ser det samme.

- Med fire både i finalen bliver det virkelig spændende. Det motiverer også os sejlere til at kæmpe mod hinanden. Her i Star Sailors League har det virket godt og ham der har vundet de indledende sejladser har typisk også vundet i finalen, når kun de fire bedste mødes, siger Paul Cayard.

Laser-es fra Cypern: Vi er nødt til det

OL-sølvvinder i Laser, Pavlos Kontides, eneste medajletager nogensinde på Cypern.

- Vi bliver nødt til at gøre sejlsport mere spændende, det gør man også ved OL i dag, når de ti bedste kæmper mod hinanden, siger Laser-sejleren.

Den femdobbelte verdensmester i matchrace, britiske Ian Williams, ser også den samme tendens brede sig ud til andre klasser. Han kender om nogen slå-ud-princippet fra matchrace.

- Men især her i Nassau, hvor vinden er stabil også på sidstedagen, så vil man være helt sikker på at man finder den rigtige vinder, så bliver det ikke bare en tilfældighed, siger Ian Willams, der næste år kommer til Aarhus for at deltage i M-32-serien, fortæller han her til morgen til minbaad.dk.

Det er her ved Nassau Yacht Club at 19 Starbåde kæmper de kommende dage. Vinderen smides i poolen.

I går blev stævnet åbnet af Bahamas sportsminister.

Lokale sejlere ses her med russiske Natalia i midten.

Bortset fra Dennis Conners så er alle klar til sejlads på det lyseblå vand. De tager på vandet om lidt.

content-loader
content-loader
content-loader