Gå til hoved-indhold
Det nye team, fra venstre; Mathias Sletten, Mathias Bruun Borreskov, Daniel Hannesbo, Victor Thurøe og Mikkel Korsby.Kapsejlads
Det nye team, fra venstre; Mathias Sletten, Mathias Bruun Borreskov, Daniel Hannesbo, Victor Thurøe og Mikkel Korsby.

Danish Youth Vikings prøver America's Cup igen

Mathias Sletten, Mathias Bruun Borreskov, Daniel Hannesbo, Victor Thurøe og Mikkel Korsby vil forsøge at kvalificere sig til Red Bull Youth Americas Cup i 2017.

Af katrine bertelsen |

For snart to år siden, i februar 2013, var Danish Youth Vikings i San Fransisco for at sejle udtagelse til netop Red Bull Youth Americas Cup i de hurtige AC45 katamaraner med vingesejl. Kun to på teamet havde sejlet sammen før, ellers var det en helt ny og uafprøvet konstellation med unge sejlere med begrænset erfaring i tilsvarende både. De startede dog heller ikke så stærke ud, men en stejl læringskurve gjorde, at de endte – samlet set – på en delt tredjeplads. Det skriver teamet i en pressemeddelelse.

Dog var det en subjektiv udtagelse, hvorfor man ikke kun kiggede på resultater. De udtog derfor i stedet Australien, hvilket var noget af en skuffelse for sejlerne, men på den anden side klarede de sig langt bedre end de havde turdet drømme om. Så samlet set var de enormt stolte.

Vi prøver igen

Den gang var det Søren Kristensen og Mathias Sletten som var hovedansvarlige for projektet. Denne gang er Søren blevet for gammel, mens Mathias forsøger at viderebringe projektet til en ny omgang, således Danmark kan få en båd med i Red Bull Youth Americas Cup, som formentlig vil blive afholdt i 2017.

Mathias siger om det nye projekt:

– Udtagelsen til Youth Americas Cup var var en enormt stor oplevelse, så da det blev annonceret, at der vil blive afholdt en ny Youth Americas Cup var jeg ikke et sekund i tvivl om, at det var noget jeg blev nødt til at forsøge mig på en gang til. Jeg gik derfor straks i gang med at evaluere, hvordan det gik sidste gang, og hvordan jeg mente et nyt projekt kunne se ud.

Om udfordringen siger Mathias:

– Det er naturligvis endnu engang en stor opgave at få projektet til at lykkedes. Søren og jeg stod sidste gang selv for alt arbejde, fra mediehåndtering til sponsorsøgning til alt det rent sportslige. Det var derfor en meget stor opgave, for to personer uden erfaring i projektstyring, men når man kigger tilbage, fik vi enormt mange erfaringer som vi virkelig har gavn af.

Mathias Sletten tror at holdet kan drage fordel af det sidste projekts erfaringer. Sidste gang var der ingen der vidste hvem de var, og de var meget uerfarne og stod for hele projektet selv.

 – Sidste gang var der lidt over et halvt år mellem at eventen blev annonceret, og der skulle sejles udtagelse. Denne gang skal udtagelsen nok først sejles midt i 2016. Vi har derfor – denne gang – noget længere tid at forberede os på. Og det vil vi drage fordel af.

Fire nye deltagere

Mathias er derfor gået i gang med at bygge projektet op igen. Denne gang har han allieret sig med fire andre sejlere, som er ligeså motiverede til at sejle AC-45, og samtidig hjælpe med at sætte en nye generation af danske ungdomssejlere på verdenskortet.

– Vi havde søndag den 11. januar det første møde, hvor vi besluttede os for at samarbejde samme om det fælles mål: Danmark som deltager i Red Bull Youth Americas Cup 2017, fortæller Mathias Sletten.

De fire nye sejlere er:

Victor Thurøe 20 år, har sejlet siden han var syv år og har sejlet Optimist, Zoom8, Laser Radial og Laser standard. Bliver færdig på Marselisborg Gymnasium til sommer efter at have gået på den 4 årige Team Danmark linje. Victor Thurøe stiller op for Kerteminde sejlklub

Mathias Bruun Borreskov er 18 år gammel og har sejlet siden han var seks år. Mathias er Katamaranspecialist og har Optimist, Hobie 16, SL 16, Nacra F18, Nacra 17, 49'er FX, Match Race samt Extreme 40 på cv’et. Han går også på Marselisborg gymnasiums Team Danmark linje i 2. g. Mathias sejler stævner for Kaløvig Bådelaug.

Daniel Hannesbo er 19 år. Han har sejlet siden han var ni år gammel og har sejlet Optimist, Laser, Feva xl, 29'er, Hobie 16, Yngling og CB66. Daniel går i 3. G på Espergærde Gymnasium og HF. Han stiller op for Helsingør sejlklub

Mikkel Korsby er 19 år og har sejlet siden han var syv. Han har sejlet Optimist, Laser 4.7, Laser radial, 470, sejlsportsliga i J/70 samt matchrace. Mikkel stiller op for Egå-sejlklub og går ligeledes på Team Danmarks gymnasie ordning Marselisborg Gymnasium og går i 3. g.

Mathias Sletten er med fra sidste udtagelse til Red Bull Youth Americas Cup. Han er 22 år gammel og har sejlet siden han var 11. Han har sejlet Optimist, 29’er, 49’er, Melges 24, Extreme 40 samt vingetrimmer på AC-45. Han læser i øjeblikket statskundskab på Aarhus Universitet.

content-loader
content-loader
content-loader