Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Redningsmand Stefan Myralf fra Hellerup blev i år 5 til VM i OK-klassen, hvor toppen i Danmark, træner som OL-sejlerne. Fotos: Søren Svarre, sejlfoto.dk

54 OK-joller til klubmesterskab i Herslev - Myralf redder sejler

Stefan Myrälf kravlede over på kæntret jolle, vendte den om, hvorefter han planede den tom for vand. Svendsen vandt stævne og verdensmester i H-båd, Frederik Dahl Hansen, blev klubmester med 6. plads.

Af Thomas Kvist, Herslev Strand Sejlklub |

De unge stemplede ind ved sæsonens sidste OK ranglistestævne i Herslev.

Normalt karakteriseres OK-jollefeltet ved at være fyldt op af mandlige sejlere, der har en dåbsattest der afslører, at alderen er mindst er 35+ men oftest også ældre.

Faktisk er det sjældent, at der ikke er repræsentanter for 70+ aldersklassen, når flåden stævner ud. Men, i sæsonens sidste ranglistestævne var der to sejlere, der ganske betydeligt aldersmæssigt trak ned på det sædvanlige gennemsnit.

Cecilie Tønder, en af Herslev Strand Sejlklubs juniorsejlere havde lånt OK-jolle (DEN1284), og tog kampen op mod feltets ”dinosaurer”.

Cecilie sejler Zoom8 til daglig, hvor hun for nylig hentet en flot placering som nr. 17 ved VM i Østrig.

Derudover talte feltet også en af de sejlere, der tidligere har været aktiv junior-sejler i Herslev, Frederik Dahl Hansen (DEN1405), som for nylig var med til at vinde VM i H-båd sammen med skipper Claus Høj Jensen. Så der var i høj grad lagt op til konkurrence fra de yngre sejlere.

Men til trods for, at der var varslet en nedjustering af gennemsnitsalderen, så var der bestemt ikke lavet om på den traditionelle forplejning, så kaffe og morgenmad stod klar til de mange sejlere fra morgenstunden.

Koner er køkkenhold

Køkkenholdet, som primært udgøres af OK-sejlernes koner, var mødt tidligt ind fra morgenstunden, så det var en duft af nybagte boller, der mødte sejlerne ved ankomsten til klubhuset. Morgenmad er jo trods alt dagens vigtigste måltid.
Fire sejladser

Ude på banen lød første varsel kl. 10:55, og den første start blev skudt i gang præcis kl. 11:00. Men, som det efterhånden er set ved rigtig mange OK-stævner, så er feltet ”tændt”, og mindst halvdelen af sejlerne var over linjen, hvilket betød en generel tilbagekaldelse i første sejlads.

Retur til startlinjen og næste start blev sat i gang med U-flaget (den såkaldte bløde sortflags regel), som konsekvent blev anvendt ved resten af stævnets sejladser.

Feltet kom fint afsted, og fjordens springende vind var ikke noget problem for den nykårede danske mester Jørgens Svendsen, som i suveræn stil sluttede som 1’er.

Stefan Myrälf - dagens redningsmand

På vandet hjælper sejlerne hinanden, og dagens sejlads var bestemt ikke nogen undtagelse. En uheldig sejler var kæntret og havde ikke haft succes med at bringe jollen på ret køl igen, og var til sidst løbet tør for kræfter.

Stefan Myrälf sejlede hen og samlede den forliste sejler op af det efterhånden kølige efterårsvand, og kravlede dernæst over på den kæntrede jolle, vendte den om, hvorefter han”bailede” den tom for vand.

Efter at have fulgt den (meget trætte) sejler et stykke ind mod havnen, byttede de to sejlere atter jolle, og Stefan kravlede retur i sin egen jolle (DEN 6), og var derefter klar til næste sejlads.

Se Søren Svarres foto fra sejladsen

Svendsen – 3 prikker

Vinden springer ofte meget i fjorden, men som det var tilfældet i den første sejlads, så var det tilsyneladende forhold, der passede rigtig godt til Jørgen Svendsen, for han gentog successen fra første sejlads og sejlede også førstepladser hjem i 2. og 3. sejlads.

Den fjerde og sidste sejlads blev vundet af sidste års ranglistevinder, Rene Sarabia Johannsen.

Retur på land blev jollerne pakket sammen, mens en liflig duft at flæskesteg fra grillen også fyldte pladsen. Og umiddelbart inden aftenens festmiddag var der præmieoverrækkelse fra dagens stævne.

Stævnet blev vundet af Jørgen Svendsen, og HSS klubmester blev Frederik Dahl Hansen, med en placering som nummer 6 ud af i alt 54 joller. Se hele resultatlisten

Ranglistevinder – og årets Rookie
Årets ranglistevinder (Bo Petersen), der dog ikke havde sejlet med i dagens sejladser, kom forbi og blev hædret, og som det altid gøres ved ranglistekåringen, så blev der også udråbt en ”Årets rookie”.

Valget faldt i år på Svend Jacobsen (DEN112), som sandsynligvis er den OK-sejler med den højeste alder, der har modtaget denne hæder. Svends præcise alder er ikke kendt for redaktionen, men lad os bare nævne, at han trækker aldersgennemsnittet i modsat retning … - i fht. de to tidligere omtalte Herslev Strand-sejlere.

Fra Herslev Strand Sejlklub skal der lyde en tak til alle, der været med til at forme endnu en god sæson for OK-jollerne, og vi ser frem til at skyde sæsonen endegyldigt af ved MY-Way-Cup i Hellerup, d. 7/11.

Frederik Dahl Hansen i blå jolle blev klubmester. Han er også verdensmester med sin papfar, Claus Høj Jensen. Foto: Søren Svarre

Ung Zoom 8-sejler, Cecilie Tønder, en af Herslev Strand Sejlklubs juniorsejlere havde lånt OK-jolle (DEN1284), og tog kampen op mod feltets ”dinosaurer”. Foto: Søren Svarre

70-årige Jørgen Lindhardtsen tog 5. plads i Herslev Strand. Foto: Søren Svarre

content-loader
content-loader
content-loader