Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Fra venstre: Stefan Myralf, Jørgen Svendsen og Frederik Mads Svendsen. Foto: Thomas Kvist

Far slog søn og blev danmarksmester i Ok-Jolle

Jørgen Svendsen var bedre end sin søn Frederik Mads, da vinden kom ud for Lundeborg med 8 m/sek. Det var Stefan Myralf også. Se Søren Svarre fotos - 374 stk.

Af Troels Lykke |

Meteorlogerne havde spået fint blæsevejr til kapsejladser, og de som godt kan lide at "hænge" i jolle blev ikke skuffede. 8 m/sek. i gennemsnit fra morgenstunden bevirkede, at der var en anelse mere stille på teltpladsen, end der havde været de øvrige dage.

Man kunne ligesom fornemme, at fokus allerede var lidt ude på banen. Nogen med fokus på at ramme de rigtige vindspring, mens andre måske snarere fokuserede på, hvordan man skulle komme igennem dagen uden at kæntre, det fortæller OK-klubbens PR-mand ved DM, Thomas Kvist.

Han blev nummer 67 i stævnet med 79 joller, kan man se på resultatlisten, hvor 51-årige Jørgen Svendsen endte med at stå helt oppe på skamlen, som han gjorde det i 2014.

Sønnen Frederik Mads Svendsen havde ellers ført, før sejlerne tog på vandet søndag morgen. De seks første både i stævnet kom fra Hellerup Sejlklub.

Jollerne kom i vandet, og sejladserne blev skudt igang. Og sædvanen tro, blev første sejlads kaldt tilbage, da der var alt for mange over linjen. Feltet var stadig tændt, og man var klar til kapsejlads.

Sort flag op - VM-bronzevinder vandt sejlads

Som det var tilfældet de andre dage, så røg det sorte flag op ved den efterfølgende start. Flåden blev sendt afsted, og sejladsen blev vundet af VM-bronzevinder Bo Petersen efterfulgt af 70-årige Jørgen Lindhardtsen og OK-jolle-klubbens netop aftrådte formand Christian Olesen som nummer tre.

Feltet var nu efterhånden lidt reduceret, efter flere havde "stanget ål" i første sejlads (slang hørt på land: når masten vender mod bunden...).

Men vejret var stabilt, og en konstant vind og bølger fra Langeland gav sejlerne en sidste mulighed for skumsprøjt i håret og lidt mere trætte "hænge-ben". DM's sidste sejlads blev vundet af Oliver Gronholz (Tyskland) med Bo Petersen som nummer to og Stefan Myralf som nummer tre.

Tilbage på land blev den store pakkedag skudt igang, og alt imens joller, telte, camping-kasser mm. blev pakket sammen, blev der gjort klar til præmieoverrækkelse i klubhuset.

Et virkelig dejligt stævne er slut, og så snart det våde sejltøj er skyllet og hængt til tørre, så kan vi begynde at se frem mod næste stævne ... - og måske også frem mod næste års DM? Håber vi ses i til DM2016 (i Herslev)!

Spænding om podiepladserne blev udløst, og det var tre glade medaljetagere der hver modtog gaver og pokaler på terassen i Lundeborg.

Vinderne ved DM

1. Jørgen Svendsen

2. Stefan Myralf

3. Frederik Mads Svendsen

Jørgen Svendsen var bedst i Lundeborg. Foto: Søren Svarre, www.sejlfoto.dk

Stefan Myralf blev nummer to.

Frederik Mads Svendsen tog bronze.

Se Søren Svarre fotos fra OK-DM

content-loader
content-loader
content-loader