Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Thomas Dan Hougaard fra Faurby viser rødt LED-lys frem, der virker godt til natsejlads. Foto: Troels Lykke

Faurby 335: Sejlglæde for 1,6 mio. kr. - se Yacht-test

Faurby 335 er opgradering af modellen Faurby 325 fra 2011, hvor værftet nu har hævet fribordet med ti centimeter. Vi var om bord på båden.

Af Troels Lykke |

Det tager fire måneder at håndbygge en Faurby 335, men så får man også dansk bådebyggerkunst i verdensklasse, når det bygges hos Faurby Yachts, der nu bygger deres både hos Nordship Yachts i Lunderskov.

Sejlklar koster båden 1,6 mio. kroner, og man kan sagtens få en 33 fods båd til en halv mio. kroner mindre, men så får man ikke samme materialer, som fx ægte teaktræ i apteringen og masser af danske Andersen-spil i cockpittet og andre herlige detaljer.

Se Yacht-test af Faurby 335

Faurby 335 er opgradering af modellen Faurby 325 fra 2011, hvor værftet nu  har hævet fribordet med ti centimeter, så der nu er en bedre ståhøjde i kahytten og mere plads i forkøjen.

200 kilo ekstra bly i kølen

- Vi har samtidig sat en 200 kilo tungere blykøl på, så den sejler mere stabilt, siger direktør for Faurby Yachts, Thomas Dan Hougaard, der her viser at et dæmpbar LED-lampe kan lyse rødt, hvilket er en fordel under natsejlads.

På den tekniske side har man monteret batterierne om bord så man blot ved at trykke på en knap kan skifte fra et fladt batteri til et af de andre friske batterier om bord.

Mest iøjefaldende på Faurby 335 er, at man har sat salonbordet på tværs af kahytten overfor det store langsgående pantry.

Se også BådNyts test af Faurby 335:

 

content-loader
content-loader
content-loader