Gå til hoved-indhold
Diverse
John Scott Martins malerier er stærkt inspireret af hans egne oplevelser på vandet.

Kendt kunster udstiller maritime værker

Den maritime kunstner og sejler John Scott Martin er klar med stor udstilling med sine mange værker på galleriet Artkemi i hovedstaden. Det vil være den kendte brites første udstilling i Danmark.

 

Af Tim Saunders |

- Jeg er glad for, at Artkemi Galleri i København har henvendt sig og spurgt, om jeg vil udstille mine værker hos dem til maj, fortæller John Scott Martin.

Han rejser ofte til København for at besøge sin søn, som bor der med hans familie.

Den kendte kunster elsker at sejle og er afsted på havet så ofte, som det kan lade sig gøre. Sejlture giver de bedste muligheder for at tage fotografier, som senere bruges til inspiration. 

- Jeg har altid været tiltrukket af havet og skibe. Jeg inspireres af alle typer skibe i alle størrelser. Fra klassiske lystbåde til store fragtskibe. Hvis de er på vandet, så er de en inspiration. Jeg tager afsæt i mit eget fotografiske billedsprog, og fotografiet er en vigtig del af min kreative proces, siger briten. 

Fra foto til maleri 
John Martin er bosat midt i England, næsten så langt fra kysten som muligt. De fotografiske referencer er derfor en essentiel del af processen. Fotografierne bearbejdes og udvikles i Johns skitsebøger, og disse skitser bliver så det egentlige grundlag for de færdige malerier. 

Malerierne repræsenterer typisk en spændende maritim begivenhed. Han forsøger altid at kommunikere oplevelsen af lyset, stemningen, vejret og ikke mindst havets foranderlighed i sine værker. 

Disse forhold sammen med skibstypen bestemmer oftest mediet. John arbejder med både olie-, akryl- og vandfarve samt blæk og pen.

Ud over malerier har John produceret en lang række værker skabt af tryk fra udskåren linoleum og blandede medier - også her med et maritimt tema.

John Martins arbejde kan ses i mange private kollektioner og gallerier i Storbritannien. John er tidligere formand for "The Royal Birmingham Society of Artists", som er en af de ældste af sin slags i Storbritannien. Han er også medlem af "The Royal Society of Arts". 

Udstillingen kan besøges fra søndag den 3.maj til lørdag den 23. maj. Få flere oplysninger på artkemi.com.

På den kendte brites malerier kan ses stort set alle slags bådtyper

John Martin maler ofte maritime begivenheder

content-loader
content-loader
content-loader