Gå til hoved-indhold
Henrik borer et nyt hul til motorudstødningen efter at have lukket det gamle, da det knapt var over vores lanturssejler-vandlinje. Foto: Signe StorrTur
Henrik borer et nyt hul til motorudstødningen efter at have lukket det gamle, da det knapt var over vores lanturssejler-vandlinje. Foto: Signe Storr

Signe: Vi blev opfordret til at tage masten ned

- Det virker altid som om, det kun er et spørgsmål om held, hvis det lykkes at få masten ned, uden at ødelægge noget, denne gang var ingen undtagelse, skriver Signe, der også når Miami Boat Show.

Af Signe Storr, Florida |

Mere arbejde.

Da vi inden nytår fik båden på land, kunne vi ikke vente med at få båden i vandet igen. De andre sejlere på værftet havde været der i flere måneder, men det virkede helt usandsynligt, at vi skulle befinde os på land mere end allerhøjst nødvendigt.

Nu har vi imidlertid været her så længe, at vi er begyndt at føle os hjemme, og selvom håndværkerne skulle blive færdig med båden, ville vi nemt kunne blive her resten af sæsonen og lave båd!

Omkring os på værftet er der andre ligesindede gør-det-selv sejlere, som Henrik går og hygger sig med. Selvom han nok sætter pris på mine forsøg på at involvere mig, så tror jeg alligevel han nyder, at have nogen omkring sig, som umiddelbart forstår, hvad han taler om!

Vi havde ellers håbet at få båden i vandet i starten af næste uge, men da Henrik spurgte håndværkeren, som står for reparationen af vores båd, om han ville blive færdig til den lovede tid, eller han skulle tage masten ned, opfordrede han stærkt Henrik til at tage masten ned!

Selvom Henrik ikke har været meget for at tage masten af på land, så har han gerne ville skifte de øverste stag, siden de to underste knækkede sidste år. Vi ved ikke, hvor gamle de er, så nu har vi besluttet at skifte dem alle.

Det virker dog altid som om, det kun er et spørgsmål om held, hvis det lykkes at få masten ned, uden at ødelægge noget - og denne gang var ingen undtagelse. Masten kom dog ned, så nu venter der Henrik en ny lang liste med opgaver.

Henrik er dog ikke den eneste, der har travlt. Siden han i sidste uge fandt ud af, at jeg også kan bruges til noget fornuftigt, dukker der flere og flere nye opgaver op.

I denne uge har jeg slebet vindror, rorpind og dørlåger ned, (jeg har slebet så meget, at min iPhone ikke længere registrerer min touch-ID!), og nu er jeg er gået i gang med at lakere.

Det er utroligt så kort tid, der er gået, fra at jeg var en stor hjælp, hvilket skulle belønnes med en romantisk weekend til Miami (på Boat Show), til at jeg nu er blevet til en slags medarbejder.

Henrik har netop foreslået, at vi i stedet for at overnatte i Miami kører hjem om aftenen, så jeg kan lakere om morgenen, inden vi kører tilbage til Boat Show!

Han befinder sig allerede på grænsen til at finde på opgaver for min skyld, så jeg tror, at jeg gør klogest i at hjælpe i små bidder fremover!

Signe

Jeg sliber og sliber.

Jeg har lånt naboens katamaran som garage.

Jeg har malet med Copper Coat de steder, hvor Henrik har lukket skroggennemføringer. Med resten har jeg malet den øverste del på ny. Det mangler kun at blive slebet ned, inden båden kommer i vandet.

content-loader
content-loader
content-loader