Gå til hoved-indhold
20 oplevelses- og temauniverser venter på de besøgende, lige fra Beach World til Segel Center. Her reklameres for en dansk motorcykel fra Horsens i 2014. Foto: Troels LykkeKort Nyt
20 oplevelses- og temauniverser venter på de besøgende, lige fra Beach World til Segel Center. Her reklameres for en dansk motorcykel fra Horsens i 2014. Foto: Troels Lykke

Boot: Europas største bådudstilling starter på lørdag

Over 1.650 udstillere fra mere end 60 lande inviterer fra lørdag 17. januar på en rejse til alle verdens markeder for både, yachter, maritimt udstyr og serviceydelser i Düsseldorf.

Af Troels Lykke |

Yacht- og vandsportsentusiaster kan glæde sig til en boot Düsseldorf i topform fra 17. til 25. januar 2015.

Tilmeldingerne fra den internationale yacht- og vandsportsbranche tyder på, at Messegelände Düsseldorfs 17 messehaller, som er den traditionelle ramme for boot, vil være godt booket op.

Over 1.650 udstillere fra mere end 60 lande inviterer i januar 2015 på en rejse til alle verdens markeder for både, yachter, maritimt udstyr og serviceydelser på boot.

Messebudgettet er fokuseret på Düsseldorf
”Vi har startet forberedelserne til messen i kraftig medvind. Der er kommet mange tilmeldinger og oven i købet på et meget tidligt tidspunkt, da udstillerne vil sikre sig gode standplaceringer og til dels også ønsker at udvide deres præsentationer,” fortæller Goetz-Ulf Jungmichel, direktør for boot Düsseldorf i en pressemeddelelse.

”boot udstillingen har skabt sig en position som yacht- og bådbranchens førende udstillings-event. Branchen har i stigende grad økonomisk fokus på messebyen Düsseldorf, som er garant for gode forretninger i den mest købestærke erhvervsregion i Europa, og som med sine rundt regnet 50.000 udenlandske besøgende også fungerer som en døråbner til de store internationale kunder.”
 
Europas største indendørs bådmarked
Ni af de i alt 17 messehaller, som udgør boot Düsseldorf, er øremærket til både og yachter, som bruger sejl, motor eller ren muskelkraft. 440 værfter, forhandlere og importører viser på den indendørs messe et enestående udbud: hele 1.700 både og yachter, fra kanoer og joller til luksusyachter og flydende antikviteter.

Udstillerne kommer til Düsseldorf med et væld af nyheder og videreudviklinger. Førende internationale værfter viser deres samlede sortiment med modeller i alle størrelser og kvaliteter fordelt over flere haller.

Internationalt format
Deltagere fra mere end 60 lande sikrer en international mangfoldighed af mærker og brands inden for alle produkter.

Omkring 800 udstillere kommer fra udlandet og råder over knap halvdelen af udstillingsområdet. De repræsenterede nationaliteter rækker fra Egypten til Cypern. Det land med flest udstillere er Holland, efterfulgt af Italien, Frankrig og Storbritannien.

Udover de udenlandske udbyderes egne stande forventer vi også at se en del præsentationer fra de store bådebyggernationer som Frankrig, Holland og Polen. Estland deltager for første gang i boot og præsenterer både og yachter på en fællesstand. En anden førstegangsdeltager på området kommer fra Bretagne.

Hollandske stålyachter nu samlet i hal 17
Hallernes koncept optimeres i etaper. Udstillere af sejlbåde og sejlyachter, som indtil nu har stået i hal 17, vil man i januar finde i hal 15 og 16, dog med undtagelse af Segel Center, som med sin udstilling af regattabåde og et sceneshow stadig vil findes i hal 17 ved overgangen til hal 16.

Det centrale emne i hal 17 vil dog være bygningen af hollandske stålyachter.

”Denne hal vil i januar fremvise det største hollandske Indoor Boat Show. Motoryachter af stål er en af vore naboers specialiteter. Den nye placering sikrer, at der vil være større fokus på dette segment, som derudover rent fysisk forbindes til motorbådshallerne 4 og 5 og deres besøgende,” siger boot-manager Jungmichel som begrundelse for beslutningen.

De hollandske kunder har taget godt imod det nye koncept. Branchens førende udstillere som De Boarnstream, Elling, Sturier, Aquanaut, Linssen og Jetten har allerede meddelt, at de deltager.

Flerskrogsbåde fortsat i vækst
Velsorteret og på fremragende vis præsenteres sejlbådene på boot udstillingen. Omkring 150 internationale udstillere præsenterer deres ny- og videreudviklinger i hal 15 og 16.

Segmentet flerskrogsbåde i hal 15 udvikler sig fortsat helt fantastisk. Katamaranfans kan glæde sig til et stigende antal af store både. Catana, CNB Lagoon, Fountaine Pajot, Nautitech og Slyder fremviser i 2015-udgaven af boot modeller fra og med 15 meter.

Alle størrelser, alle klasser
Når der er tale om motorbåde og motoryachter, har Düsseldorf stort set alt, hvad der findes på markedet, lige fra gummibåde med påhængsmotor, over åbne sportsbåde, daycruisere og kahytbåde og til luksusyachter.

Mere end 250 værfter, forhandlere og importører viser et repræsentativt udpluk af motoriserede både fordelt på seks messehaller.

I messehal 4 har vi samlet de førende producenter af motoryachtserier som Bavaria, Bénéteau, Cranchi, Janneau og Nimbus. boot 2015 er første gang, Bénéteau og Janneau er repræsenteret i hal 9, hvor de viser deres motorbåde med påhængsmotor. Den amerikanske Brunswick Group viser her deres sportsbåde af mærkerne Sea Ray, Bayliner og Quicksilver.

Luksussegment med vind i sejlene
Med rundt regnet 60 store og luksuriøse yachter samt både og tenders i den eksklusive klasse har hal 6 endnu engang fået vind i sejlene. Især udbuddet af yachter i størrelsesordenen 20 til 25 meter er blevet markant bredere.

I januar flytter Bénéteau sine Luksus-Line Monte Carlo yachter fra hal 4 til hal 6 og følger dermed efter værftet Janneau, som allerede traf den beslutning for deres elegante, prestigefyldte yachter for to år siden. Azimut, Sunseeker og Princess byder på et stort udbud af modeller af storyachter.

De rundt regnet 30 største yachter på boot 2015 ankommer til messen ad vandvejen i december og bliver hjulpet i land af kranen ”Big Willi”.

Branchens højt profilerede kunder har nok engang adgang til blue motion lounge i hal 6. Her bydes på førsteklasses gastronomi, komfortable lokaler til kundesamtaler og forhandlinger samt shopping i eksklusive butikker.

Også Düsseldorfs Superyacht Show i hal 7a er godt booket op. 70 udstillere demonstrerer på deres informationsstande deres evner til at håndtere eksklusive yachtbygningsprojekter, bl.a. fælles foretagender som Deutsche Yachten og French Pavillon.

Ny i hal 10: Blue Tech – energieffektive motorer
Udbuddet af udstyr på boot drager stadig fordel af den eksisterende tendens til at investere i værdibevarelse i forbindelse med både og yachter.

350 internationale udstillere viser i hal 10, 11 og 12 alt, hvad der er brug for og muligt at gøre, når det gælder om at friske bådene op eller gøre dem mere behagelige: elektronik, motorer, tilbehør, funktionel påklædning og marina-udstyr gør udbuddet i disse haller komplet.

I hal 10 giver et nyt separat udstillingsområde et overblik over de energieffektive motorer. Under navnet ”Blue Tech Innovation Center” præsenteres her mulighederne for at udstyre og drive motorbåde med el- og hybridmotorer eller solenergi.

Med på programmet igen i år er Refit Centret i hal 11, som med stor succes løb af stablen sidste år og gav boots besøgende oplysninger og orientering om emnerne værdibevarelse og værdistigning i forbindelse med både. Fokus vil der i den forbindelse være på spørgsmålet om, hvornår man kan klare det ved egen hjælp og hvornår det er fornuftigere eller endda nødvendigt at benytte en fagmand.

Dykkersportshallen fuldt booket
For sportsdykkere er der gode nyheder i hal 3. Efter nogle års tilbageholdenhed forsøger Egypten nu igen at tiltrække sportsdykkere.

Selvom den politiske situation fortsat er ustabil i landets vigtigste dykkerområde, deltager Egypten på boot med en 240 m2 stor Officiel Fællesudstilling. Udover Filippinerne, Indonesien og Tyrkiet deltager også Fuerteventura, Grækenland og Jordan for første gang på en fællesstand som destinationer for dykkerrejser.

Udlejningen af stande til industri og handel går fremragende. Mange kendte udstyrsproducenter som Aqua Lung, mares, Oceanic og BtS Europa udvider deres præsentationer. Med PADI, SSI, International Aquanautic Club (IAC) og den tyske sammenslutning af sportsdykkere (Verband Deutscher Sporttaucher – VDST) er alle de største dykkeruddannelser repræsenteret.

I alt forventes ca. 350 udstillere fra hele verden til verdens største forbrugermesse for dykkere i en fuldt booket hal 3.

I hal 4 lige ved siden af tager Water Pixel World imod vandsportsbegejstrede hobbyfotografer med innovative tiltag inden for film og fotografering. 25 udstillere og mærker udstiller deres produkter og actioncams på boot 2015, heriblandt Minox, Gopro og Rollei. Et sceneshow inviterer til foredrag og workshops.

Vandsportstrend med nye udstillere
I hal 1 og 2 viser 70 udstillere fra handel og industri deres nyheder inden for trendy sportsgrene som wakeboarding, stand-up paddling, kiting og surfing og giver mulighed for at blive udstyret til den kommende sæson.

Her findes ligeledes enkelte nye deltagere i udstyrsmarkedet, f.eks. Osprey Action Sports, Makani og CrosLake, som deltager i boot 2015 med surfboards, SUP boards og vandsportsbeklædning.

Cruise Pavilion har premiere: Tag på krydstogt og opdag verden
Det bliver mere og mere populært at tage på krydstogt og opdage verden i kombination med afslapning, sjov og underholdning.

Og det gælder mennesker i alle aldre. boot 2015 tager nu også fat i denne udviklingstendens og inviterer krydstogtgæster ind i den nye Cruise Pavilion i hal 14. Her præsenterer TUI på et 30 m2 udstillingsområde de skibe og ruter, som rederierne tilbyder i eget regi. I TUI’s booking center kan du bestille med det samme.

I det hele taget har boot Düsseldorfs maritime rejsemarked i hal 13 og 14 et væld af inspiration og ideer til ferier ved vandet eller på lejet båd.

Uanset om det gælder Kroatien, Portugal eller Tyrkiet, Balearerne eller de Kanariske Øer, de indre farvande i det østlige Tyskland eller nabolandet Holland: 300 internationale udlejningsselskaber, rejsearrangører og turistorganisationer tager de besøgende med til sejlsportsentusiasters og motorbådsfolkets internationale feriesteder.

Mødested for kanofans og dem, som har lyst til at blive det, er World of Paddling i hal 13.

Her finder man alt, hvad der er behov for til denne vandsport: både, et vandløb, hvor man kan forsøge sig lidt med at padle, og folk, der ved, hvordan man skal gøre. 13 udstillere præsenterer kanoer og udstyr til ethvert formål og alle slags farvande og står parat med råd og vejledning.

Nye informationstilbud
Oplev 360 vandsport: boot Düsseldorfs motto og varemærke vil fortsat være på programmet! Trods vintertemperaturen udendørs kan man let zoome ind på sommerlige vandsportsfornøjelser inde i messehallerne.

20 oplevelses- og temauniverser venter på de besøgende, lige fra Beach World til Segel Center, heriblandt fem aktivitetscentre med indendørs pools, dykkerbassin og kunstige flod- og bækløb. Her kan du afprøve stort set enhver form for vandsport: sejle, dykke, ståpadle, wakeboarde, sejle i kano og fiske!

I januar får specialudstillingerne i hal 14, som præsenterer gæsterne for de forskellige former for vandsport, selskab af Nordrhein-Westfalens sejler- og speedbådsskoler, der præsenterer sig på en fællesstand lige ved siden af boot Segelschule.

De, som har fået fornøjelse af turen under vindmaskinerne på sejlebassinet, kan her få nærmere oplysninger om, hvor og hvordan man på sikker og kvalificeret vis lærer at sejle.

Temauniverset ”Wassersport mobil” i hal 10 får et nyt navn og et nyt koncept. Fra og med boot 2015 hedder det Motorboot Center.

Her gives gode råd til at begynde med denne type sport i form af oplysninger om både med 15 hk, som man må sejle i uden kørekort, ligesom der formidles viden om teknikken ombord, tilbehør og motorer. En udstilling af forskellige bådstyper, som kan udstyres med motorer med 15 hk., viser sportens samlede sortiment.

boot Düsseldorf har åbent for besøgende i perioden 17.-25. januar, dagligt mellem kl. 10.00 og 18.00. Yderligere oplysninger og billetter fås i billetbutikken på www.boot.de. Billetterne kan printes umiddelbart efter køb og benyttes til at rejse gratis til og fra udstillingen med de offentlige transportmidler, der hører under Verkehrsbund Rhein-Ruhr (VRR), i Region Süd, prisklasse D.

content-loader
content-loader
content-loader