Gå til hoved-indhold
Skibsingeniør Steen Olsen har tegnet den særlige Alu-Cat katamaran, som første gang præsenteres på Fredericia Boat Show.Kort Nyt
Skibsingeniør Steen Olsen har tegnet den særlige Alu-Cat katamaran, som første gang præsenteres på Fredericia Boat Show.

Ny Steen Olsen Alu-Cat er god i bølger

Ny, anderledes katamaran får verdenspremiere på Fredericia Boat Show til februar. - Den er langt mere stabil end en RIB-båd og den kan skyde 25 knob i én meter høje bølger, siger Steen Olsen.

Af Flemming Kyster |

”Alu-Cat” er arbejdstitlen på det ni meter lange fartøj, som er tegnet af skibsingeniør Steen Olsen fra Olsen Design i Skærbæk ved Fredericia.

Han har også stået fadder til nabovirksomheden Quorning Boats’ populære Dragonfly-trimaraner, men det er ikke skønhed og fart, der er hovedformålet med den nye, foldbare Alu-Cat.

Katamaranen udmærker sig nemlig især ved, at centerplatformen hæver sig godt en meter, når båden ”foldes ud”. Den høje platform er perfekt for SportsXStream, som er første køber af Alu-Cat og medvirkende årsag til, at den blev undfanget.

Det nordsjællandske firma har nemlig specialiseret sig i live-streaming fra blandt andet kapsejladser i hele Europa, og fra det høje leje på katamaranen har kameramanden flot og frit udsyn til de konkurrerende både.

Også transmissionsudstyret – som blandt andet omfatter store heliumballoner – er der god plads til på Alu-Cat.

- Desuden er den langt mere stabil end en RIB-båd, den er trailerbar, når den er slået sammen, og den kan skyde 25 knob i én meter høje bølger, fortæller Steen Olsen om sit koncept, som han har lagt mere end 1000 arbejdstimer i.

Ifølge skibsingeniøren er der mange potentielle anvendelsesmuligheder for fartøjet. Det kunne for eksempel være olieopsamling på lavt vand (Alu-Cat stikker kun 25 centimeter), som dommerbåd eller til at transportere eksempelvis op til ti optimistjoller på pontonerne ud til stævner.

- Der er givetvis mange andre muligheder, og jeg glæder mig til at præsentere nyheden på Fredericia Boat Show og høre publikums input og kommentarer, lyder det fra Steen Olsen.

Den første Alu-Cat ventes først færdig en uges tid før bådudstillingen i Fredericia, så det er absolut en sprød nyhed, der præsenteres i MESSE C.

Katamaranen er på det nærmeste vedligeholdelsesfri, da den fremstår i umalet aluminium. Steen Olsen har rettighederne til konceptet, som bliver godkendt af Lloyd’s og CE-godkendt.

Fredericia Boat Show finder sted den 27. februar-1. marts og 5.-8. marts 2015. Se mere på www.boatshow.dk.

Designer Steen Olsen tør at tænke anderledes.

Alu-Catten kan transporteres på en trailer, når den er slået sammen.

Den første Alu-Cat ventes først færdig en uges tid før bådudstillingen i Fredericia.

 

content-loader
content-loader
content-loader