Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt

Mads Fabricius sejlet ned af fragtskib under redning

29-årige aarhusianer var på træningstur over Atlanten på en robåd med fire englændere i december 2014. Men måtte opgive efter saltsår i ben. Vi mødte ham på Boat Show.

Af Troels Lykke |

Mads Fabricius drev rundt i flere dage i otte meter høje bølger efter han med fire andre roer stak ud fra Gran Canaria i starten af december sidste år.

- Vi skulle have været roet til Barbados, men jeg fik infektioner i benet, et saltsår med blodforgiftning, der var tæt på at udvikle sig til koldbrand, hvor blodtilførslen til benet stoppede, derfor sendte vi may-day. Og et japansk fragtskib reddede os midt om natten, men under redningen sejlede japanerne vores robåd midt over. Det var ved at gå helt galt for besætningen, men alle blev reddet, siger Mads Fabricius, da vi mødte ham på Boat Show i Fredericia.

Til dagligt læser han psykologi på Aarhus Universitet. Han drømmer om at (fod) padle over Atlanterhavet med sin vandcykel, som han viste frem på udstillingen.

- Men jeg mangler nogle hundrede tusinde kroner i et sponsorat, for at kunne gøre det, siger han.

Det er denne trimaran eller vandcykel, som Mads Fabricius vil padle (med fødderne) over Atlanterhavet med. Han forventer turen på 3.000 sømil vil tage 2-3 måneder. - Jeg kan sejle 2,5 knob i gennemsnit med båden, siger han.

Du kan følge Mads på BikingTheAtlantic.com Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader