Gå til hoved-indhold
Mads Fabricius’ vandcykel – som man kan opleve på Fredericia Boat Show – er lidt mere avanceret end dem, man lejer ved stranden om sommeren.Kort Nyt
Mads Fabricius’ vandcykel – som man kan opleve på Fredericia Boat Show – er lidt mere avanceret end dem, man lejer ved stranden om sommeren.

Dansker vil ro over Atlanterhavet på 30 fods vandcykel

Mads Fabricius har kurs mod Gran Canaria. 7. november skal han nemlig, med en håndfuld englændere, tilbringe over 60 dage med at krydse Atlanterhavet – i robåd. Mød ham på Fredericia-udstilling.

Af Troels Lykke |

Roturen over Atlanten bedrift fortæller Mads Fabricius mere om, når han gæster Fredericia Boat Show og fra bådudstillingens store scene beretter om sit usædvanlige liv og virke.

En god del af foredraget kommer til at handle om den 29-åriges projekt ”Biking the Atlantic”.

For selv om roturen over dammen for de fleste lyder så rigeligt udfordrende, så er den faktisk blot ”opvarmning” og forberedelse til den virkelige test: Nemlig at cykle over Atlanten – mutters alene i de mellem 60 og 100 dage, strabadserne forventes at vare.

Turen skal foregå i en 30 fods specialbygget vandcykel, som udstilles på Boat Show. Det er en trimaran, som kan klare de barske forhold og op til 10 meter høje bølger på Atlanterhavet.

Vandcyklen, ved navn ”WiTHiN”, drives udelukkende af Mads Fabricius’ pedalkraft, som via udveksling trækker en tobladet skrue. Tophastighed: 2,5 knob.

- Jeg glæder mig meget til at fortælle om projektet på Boat Show, hvor publikum givetvis vil forstå og anerkende de maritime forhold og udfordringer på turen. Og hvis jeg kan kapre en sponsor i samme ombæring, så gør det bestemt ikke noget, siger eventyreren med et smil.

Mads Fabricius’ fascination af ekstreme udfordringer har rod i hans tidlige ungdom, hvor han led slemt af skizofreni. Det lykkedes ham at finde vej ud af sygdommen ved hjælp af hård træning, og siden har ekstremsport hjulpet ham med at holde en positiv kurs i tilværelsen.

Fredericia Boat Show finder sted den 27. februar-1. marts og 5.-8. marts 2015. Se mere på www.boatshow.dk.

 

For Mads Fabricius har ekstremsport været vejen ud af psykisk sygdom. Mød ham på Boat Show 2015 i MESSE C Fredericia.

content-loader
content-loader
content-loader