Gå til hoved-indhold
Opstartsmødet fandt sted i Aarhus den 9. januar på initiativ af Pierre Baad Jensen, bestyrelsesmedlem i 29er Klubben. Foto: Troels LykkeSejlklubber
Opstartsmødet fandt sted i Aarhus den 9. januar på initiativ af Pierre Baad Jensen, bestyrelsesmedlem i 29er Klubben. Foto: Troels Lykke

Nyt åbent DS Netværk skal styrke indsats for unge sejlere

Netværk med Pierre Baad Jensen og andre vil gerne støtte Dansk Sejlunion i at udarbejde og implementere strategier, politikker og værktøjer til børn og unge.

Af Troels Lykke |

En række engagerede ungdomsledere har taget initiativ til et nyt DS Netværk, der sammen med Dansk Sejlunion skal udvikle strategier og koncepter rettet mod at få flere unge på vandet.

Sejlsporten kæmper til stadighed med at fastholde nuværende og rekruttere nye sejlere til ungdomsklasserne.

For at sikre en mere tæt og koordineret indsats over for de unge har en stribe ledere fra ungdomsklasserne taget initiativ til et nyt DS Netværk med fokus på unge. Opstartsmødet fandt sted i Aarhus den 9. januar på initiativ af Pierre Baad Jensen, bestyrelsesmedlem i 29er Klubben.

”Vi vil gerne være med til at støtte Dansk Sejlunion i at udarbejde og implementere strategier, politikker og værktøjer, der skal sikre en målrettet udvikling og placere sejlsport som en attraktiv og spændende idræt for børn og unge,” forklarer Aarhus-træner Pierre Baad Jensen til sejlsport.dk, om de overordnede tanker bag netværket.

Åben dagsorden
Han lægger vægt på, at netværket skal have en åben tilgang til ungeaktiviteterne i dansk sejlsport. Der er ingen forhåndsbestemte temaer, som netværket vil fokusere på.

”Jeg er overbevist om, at vi fra klubber og klasseorganisationer råder over en masse viden og ideer, der kan skubbe udviklingen i den rigtige retning. Det, vi har brug for, er at samle ideerne i en koordineret indsats sammen med Dansk Sejlunion. Dét kan netværket bidrage til,” uddyber Pierre Baad Jensen.

Kvalitetsløft
Dansk Sejlunions generalsekretær Mads Kolte-Olsen hilser det nye initiativ velkommen.

”At få flere unge ind i sejlsporten er en af vores helt centrale udfordringer. Netværket samler en masse kompetente kræfter, der brænder for sejlsporten, og jeg er overbevist om, at tættere relationer mellem de frivillige ledere og Dansk Sejlunion kan give projekter og aktiviteter for unge sejlere et kvalitetsløft,” siger Mads Kolte-Olsen.     

Det nye DS Netværk skal være åben for alle, der har noget på hjerte i relation til sejlads for unge – herunder klasseorganisationer, ungdomsledere, trænere, sejlere og andre, der gerne vil støtte op om netværkets formål.

Deltagere i opstarten
Ved opstartsmødet den 9. januar deltog Jonas Döpping (OCD), Bo Jarvig (Zoom8), Mogens Hansen (Feva), Jørg Ulrich Hansen (Europe), Michael Faubel (Laser), Anders Graversen (Hobie), Christian Hangel (Frederikssund), Michael Vogelius og Torben Houborg (Kraftcenter Vest), Pierre Baad Jensen (29er) og Henrik Voldsgaard (best.medlem, Dansk Sejlunion).

Stiftende møde 20. marts
Netværket skal i første omgang godkendes af Dansk Sejlunions bestyrelse. Herefter følger en stiftende generalforsamling, der kommer til at foregå fredag aften den 20. marts i Horsens – i forbindelse med Dansk Sejlunions generalforsamling.

I løbet af februar udsender netværket invitationer til mødet – men alle er velkomne, invitation eller ej.

Alle, der gerne vil støtte op om det nye DS Netværk for ungdom, kan allerede nu kontakte Pierre Baad Jensen, (pierrebaadjensen@hotmail.com). 

Pierre Baad Jensen står her til venstre. Foto: Jacob Michelsen

content-loader
content-loader
content-loader